
Kiaulienos Šašlykai Garstyčių-Citrinų-Suliko Marinate
Aprašymas
Nesvarbu lėkštės dydis. Svarbu proporcijos 💪Pagal visas dietologų rekomendacijas 😄 mėsa sudaro ketvirtadalį viso patiekalo 🤷♂️ o toliau jau
👉 su 🍚 ryžiais, 🔴 ridikėliais, 🌶 čili pipiriukais, 🧅 marinuotais svogūnais ir 🍅 pomidoriukais. Ir, aišku, su šviežiais 🥒 ir šviežiai paraugtais agurkėliais 👌
Ką panaudojam?
Marinuoti svogūnai
Marinuoti pomidoriukai
Kaip gaminam?
-
Marinuojam mėsą
Svogūnus supjaustom pusžiedžiais arba žiedais. Suberiam į indą. Pagardinam 1 a.š. druskos. Gerai išspaudžiam, išmaigom, kad išsiskirtų sultys. Paliekam 15-30 min. pastovėti kol pjaustysime mėsą.
Mėsą supjaustom šašlykiniais gabaliukais. Sudedam į svogūnus. Pagardinam druska, pipirais. Išspaudžiam citrinų sultis. Sudedam garstyčias. Supilam Suliko. Viską gerai išmaišom. Mėsą gerai išmaigom, išmasažuojam.
Uždengiam ir dedam į šaldytuvą marinuotis 12-24 val. Arba keletą valandų kambario temperatūroje. Arba su virtuvės kombainu, uždėjus tešlos antgalį ant mažiausio greičio 10 min. sukam (arba 10-20 min. intensyviai maišom rankytėm...😅)
Pabaigus maišyti paliekam dar 30min. pastovėti kambario temperatūroje. -
Kepam šašlykus
Paruošiam kepsninę kepimui tiesioginėje kaitroje. Naudojam senas anglis arba anglių dedam nedaug. Anglys turi būti pilnai pasidengusios pelenais. Anglis gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos.
Kepam 20-40 min. vartydami iki kol atrodys iškepę arba iki vidinės 65-68C. Traukiam lauk ir keletą minučių paliekam uždengus šiltai pailsėti.
-
Marinuojam svogūnus
Svogūnus supjaustom žiedais, apšlakstom aliejumi, pagardinam druska ir pipirais, įdedam žiupsnelį cukraus, apšlakstom obuolių actu. Išmaišom ir paliekam 20-30 min. pastovėti kambario temperatūroje.
-
Marinuojam pomidoriukus
Petražoles supjaustom smulkiai. Pomidoriukus pjaunam per pusę. Inde sumaišom alyvuogių aliejų, actą, druską, cukrų. Išspaudžiam česnakus. Viską sudedam į indą. Pagardinam druska, pipirais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Paliekam 2-3 val. pasimarinuoti šaldytuve arba 30-60 min. kambario temperatūroje.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/