Troškinta jautiena su daržovėmis a la Kaimiškai rankų darbo čenakuose

Porcijos: 3 Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Na ką, testuojam naujus čenakus 😄
pinit View Gallery 4 photos

Troškinta jautiena su daržovėmis a la Kaimiškai rankų darbo čenakuose

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 1 hr Bendras Laikas 1 hr 30 mins
Porcijos: 3

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Sviestą ištirpinam. Supilam į miltus. Supilam šiltą vandenį. Pagardinam druska. Išmaišom. Išminkom. Uždengiam ir leidžiam pastovėti.
  2. Mėsą supjaustom gabaliukais. Morkas, paprikas, svogūnus, pomidorus ir bulves supjaustom kubeliais. Česnakus supjaustom griežinėliais. Kiaušinius išplakam.
  3. Švž. petražoles supjaustom smulkiai. Į mėsą sudedam morkas, paprikas, pomidorus ir svogūnus. Sumaišom. Pagardinam druska, pipirais ir paprikos prieskoniais. Išmaišom.
  4. Tešlą padalinam į porcijas. Suformuojam rutuliukus. Iškočiojam į blynelius. Pasiliekam tešlos puodynių apdailai.
  5. Į dubenį dedam tešlos blynelį ir suformuojam tešlos dubenėlį. Į vidų pridedam mėsos-daržovių įdaro. Užbarstom česnakais ir petražolėm. Įdedam lauro lapelį. Įmetam gabalėlį sviesto.
  6. Dubenėlius uždarom su tešla. Apspaudžiam. Išimam ir apverčiam ant stalo. Iš tešlos išpjaunam juosteles. Supinam ir čenakus padailinam. Uždedam dangtelių rankenas. Aptepam kiaušinio plakiniu. Apibarstom sezamo sėklomis.

  7. Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui apie 160C temperatūroje. Sudedam čenakus ir kepam 60-80min. Traukiam lauk.

  8. Skanaus!

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *