Troškinta jautiena su daržovėmis a la Kaimiškai rankų darbo čenakuose
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Sviestą ištirpinam. Supilam į miltus. Supilam šiltą vandenį. Pagardinam druska. Išmaišom. Išminkom. Uždengiam ir leidžiam pastovėti.
-
Mėsą supjaustom gabaliukais. Morkas, paprikas, svogūnus, pomidorus ir bulves supjaustom kubeliais. Česnakus supjaustom griežinėliais. Kiaušinius išplakam.
-
Švž. petražoles supjaustom smulkiai. Į mėsą sudedam morkas, paprikas, pomidorus ir svogūnus. Sumaišom. Pagardinam druska, pipirais ir paprikos prieskoniais. Išmaišom.
-
Tešlą padalinam į porcijas. Suformuojam rutuliukus. Iškočiojam į blynelius. Pasiliekam tešlos puodynių apdailai.
-
Į dubenį dedam tešlos blynelį ir suformuojam tešlos dubenėlį. Į vidų pridedam mėsos-daržovių įdaro. Užbarstom česnakais ir petražolėm. Įdedam lauro lapelį. Įmetam gabalėlį sviesto.
-
Dubenėlius uždarom su tešla. Apspaudžiam. Išimam ir apverčiam ant stalo. Iš tešlos išpjaunam juosteles. Supinam ir čenakus padailinam. Uždedam dangtelių rankenas. Aptepam kiaušinio plakiniu. Apibarstom sezamo sėklomis.
-
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui apie 160C temperatūroje. Sudedam čenakus ir kepam 60-80min. Traukiam lauk.
-
Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/
