Šoninės – Bulvių Šašlykai
Ką panaudojam?
Žaliai adžikai panaudojam:
Kaip gaminam?
-
Sublenderiuojam adžikos ingredientus. Dalį adžikos atskiriam į indą. Įpilam dar aliejaus ir išmaišom, kad gautųsi skysta ir būtų galima tepti.
-
Šoninę supjaustom gabaliukais. Bulves nuplaunam ir supjaustom griežinėliais. Mėsą su bulvėmis sudedam į indą. Pagardinam svanų druska, rūkytos paprikos prieskoniais, rozmarino prieskoniais ir pipirais. Apšlakstom aliejumi. Išmaišom.
-
Sumaunam bulvių griežinėlius ir mėsos gabaliukus ant iešmų. Įvyniojam į kepimo popierių ir į aliuminio foliją. Standžiai apspaudžiam.
-
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Palaukiam kol anglys pilnai pasidengs pelenais.
-
Dedam iešmus ir kepam apie 30min. karts nuo karto pavartydami.
-
Nuimam folija su popieriumi. Anglis kepsninėje gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos. Grąžinam iešmus į kepsninę ir vartydami kepam kol apskrus, bulvės pilnai iškeps ir taps minkštos.
-
Prieš galą aptepam aliejumi praskiesta žaliąja adžika. Traukiam lauk.
-
Pateikiam su marinuotais raudonaisiais svogūnais ir namine žaliąja adžika. Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/
