Vištiena Česnakiniame Parmidžano – Grietinėlės Padaže
Ką panaudojam?
Padažui panaudojame:
Kaip gaminam?
-
Marinuojam vištieną: Dideliam inde sumaišom alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, rūkytos paprikos prieskonius, česnakų prieskonius, svogūnų prieskonius, druską ir pipirus. Sudedam vištieną. Gerai išmaišom. Uždengiam ir dedam į šaldytuvą marinuotis 12-24 val.
-
Prieš kepant, kol gaminsim padažą, išimam vištieną iš šaldytuvo, kad prieš kepant sušiltų.
-
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Grotelės viršutinėje pozicijoje. Paliekam kol įkais.
-
Vištienos gabaliukus aptepam aliejumi. Kepam tiesioginėje kaitroje iš abiejų pusių po 3-6 minutes. Kol apskrus ir iki vidinės 74C laipsnių temperatūros. Traukiam lauk. Atidedam šiltai palaukti padažo.
-
Gaminam padažą:
-
Česnako skilteles supjaustom smulkiai. Sūrį sutarkuojam.
-
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Grotelės aukščiausioje padėtyje. Įstatom ketaus keptuvę. Ištirpinam sviestą. Suberam česnako skilteles. Pamaišydami 1-2 minutes pakepam kol pradės sklisti aromatas. Supilam grietinėlę. Palaukiam kol pradės burbuliuoti.
-
Sudedam tarkuotą sūrį ir dižono garstyčias. Išmaišom. Pamaišydami pakaitinam kol pradės tirštėti. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom.
-
Sudedam vištieną. Pilnai panardinam, apšlakstom padažu. Pakaitinam keletą minučių kol vištiena sušils. Traukiam lauk.
-
Pateikiam su pasiruoštu padažu ir ryžiais, apibarstydami švž. petražolėm. Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/
