Vištiena Česnakiniame Parmidžano – Grietinėlės Padaže

Porcijos: 4 Bendras Laikas: 24 hrs 30 mins
Vištų ketvirčių mėsa 🍗 12-24 val. pamarinuota alyvuogių aliejuje 🌻 sojų padaže ⚫️ citrinų sultyse 🍋 rūkytos paprikos 🔴 česnakų 🧄 ir svogūnų 🧅 prieskoniuose. Iškepta tiesioginėje kaitroje iki vidinės 74C temperatūros 🔥 Pateikta su česnakiniu 🧄 Parmidžano 🧀 grietinėlės 🍶 padažu ir ryžiais 🍚 apkeptais su kiaušiniu 🥚 konservuotais kukurūzais 🌽 ir paprika 🫑
pinit View Gallery 4 photos

Vištiena Česnakiniame Parmidžano – Grietinėlės Padaže

Pasiruošimo Laikas 24 hrs Gaminimo Laikas 30 mins Bendras Laikas 24 hrs 30 mins
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Padažui panaudojame:

Kaip gaminam?

  1. Marinuojam vištieną: Dideliam inde sumaišom alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, rūkytos paprikos prieskonius, česnakų prieskonius, svogūnų prieskonius, druską ir pipirus. Sudedam vištieną. Gerai išmaišom. Uždengiam ir dedam į šaldytuvą marinuotis 12-24 val.
  2. Prieš kepant, kol gaminsim padažą, išimam vištieną iš šaldytuvo, kad prieš kepant sušiltų.
  3. Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Grotelės viršutinėje pozicijoje. Paliekam kol įkais.
  4. Vištienos gabaliukus aptepam aliejumi. Kepam tiesioginėje kaitroje iš abiejų pusių po 3-6 minutes. Kol apskrus ir iki vidinės 74C laipsnių temperatūros. Traukiam lauk. Atidedam šiltai palaukti padažo.
  5. Gaminam padažą:
  6. Česnako skilteles supjaustom smulkiai. Sūrį sutarkuojam.
  7. Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Grotelės aukščiausioje padėtyje. Įstatom ketaus keptuvę. Ištirpinam sviestą. Suberam česnako skilteles. Pamaišydami 1-2 minutes pakepam kol pradės sklisti aromatas. Supilam grietinėlę. Palaukiam kol pradės burbuliuoti.
  8. Sudedam tarkuotą sūrį ir dižono garstyčias. Išmaišom. Pamaišydami pakaitinam kol pradės tirštėti. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom.
  9. Sudedam vištieną. Pilnai panardinam, apšlakstom padažu. Pakaitinam keletą minučių kol vištiena sušils. Traukiam lauk.
  10. Pateikiam su pasiruoštu padažu ir ryžiais, apibarstydami švž. petražolėm. Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *