Kiaulienos Pažandės Šašlykai su Tomato Glaze ir Sojos glazūra

Porcijos: 6 Bendras Laikas: 25 hrs
Kiaulės pažandės (po eurą pem už kg 😄) be odos 🥓 supjaustytos šašlykiniais gabaliukais, 24-48val. marinuotos svogūnų sulčių 🧅 ir pomidorų sulčių 🍅 marinate su pipirais 🔘 ir lauro lapeliais 🍂 Sumauta ant iešmų, apsukta folija ir 30-40min. kepta tiesioginėje kaitroje, keletą minučių apskrudinta be folijos 🔥 aptepta BBQ Tomato Glaze 🟤 ir Sojos ⚫️ glazūra ir keletą minučių iš visų pusių apkepta 🔥 kol karamelizuosis 👌 Tada dar 5-10 minučių į ketaus puodą su pjaustytais svogūnais ♨️ Su duonelėm 🫓 svogūnų 🧅 ir čiliukų 🌶️ žiedais. Na ir dar šiuo bei tuo 😉
pinit View Gallery 4 photos

Kiaulienos Pažandės Šašlykai su Tomato Glaze ir Sojos glazūra

Pasiruošimo Laikas 24 hrs Gaminimo Laikas 1 hr Bendras Laikas 25 hrs
Porcijos: 6

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Išspaudžiam svogūnų sultis.
  2. Supjaustom mėsą šašlykiniais gabaliukais. Sudedam į indą. Supilam svogūnų sultis, pomidorų sultis, pagardinam druska ir pipirais. Sudedam kvapniuosius pipirų žirnelius, lauro lapelius. Viską išmaišom. Uždengiam ir paliekam keletai valandų kambario temperatūroje. Statom į šaldytuvą marinuotis 24-48val.
  3. Mėsą traukiam lauk. Sumaunam ant iešmų. Dar apibarstom švž. maltais pipirais. Prikaišiojam česnako skiltelių. Apvyniojam aliuminio folija. Apspaudžiam. Galus užspaudžiam.
  4. Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Palaukiam kol anglys pasidengs pelenais. Gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos.
  5. Dedam aliuminiu apvyniotus iešmus ir kepam pavartydami apie 30-40 min. Traukiam lauk.
  6. Indelyje sumaišom BBQ Tomato Glaze padažą ir sojų padažą.
  7. Nuimam aliuminio foliją. Iešmus grąžinam į kepsninę ir tiesioginėje kaitroje, pastoviai vartant truputį apskrudinam. Atsargiai! Kils liepsnos!
  8. Gabaliukus aptepam iš visų pusių padažų mišiniu. Dar truputį pavartydami pakepam kol karamelizuosis. Traukiam lauk.
  9. Keletą svogūnų supjaustom žiedais. Suberiam į ketaus puodą. Paskirstom ant dugno.
  10. Mėsos gabaliukus numaunam nuo iešmų ir sudedam i ketaus puodą ant svogūnų. Puodą uždengiam Statom į kepsninę. Kepsninę uždengiam ir paliekam viską pastovėti dar 5-10 minučių. Traukiam lauk.
  11. Pateikiam su duonelėm, svogūnų ir čiliukų žiedais.

    Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *