Buldak Makaronai su Drožta Kiauliena

Porcijos: 4 Bendras Laikas: 1 hr
Prisikaupė šaldytuve (ir ne tik) visokių ten Azijietiškų dalykėlių 🙄 padažų likučiai 🥃 Baltieji grybai 🍄 Buldak Makaronai(aštrūs) 🌶 Wok makaronai 🥡 ir t.t. Tai, kad truputį pamažinti, padarėm generalinį Azijos (produktų) išvalymą 🫡 Pagaminome Buldak (ir Wok) makaronus su kiauliena ir daržovėmis. Tas Buldak'o aštrus padažas makaronų pakeliui gaunasi gal kiek ir per aštru (kai kam 😄 todėl ir guli ilgai), bet padalinus ant tokio - padidinto kiekio, tai aštrumas gavosi pats tas 👌 Kiaulienos sprandinės gabalas 🥩 pašaldytas šaldiklyje ❄️ supjaustytas plonais griežinėliais (padrožtas) 🥰 Griežinėliai pagardinti druska 🧂 pipirais 🔘 apšlakstyti aliejumi 🌻 Atskirai, dalimis apkepti kazane 🔥 Su apkeptais svogūnais 🧅 grybais 🍄 paprika 🫑 morkomis 🥕 Tada užpilta vandens 💦 su Buldak'o aštriais padažais (ir džiovintom daržovėm/prieskoniais) 🌶 Pagal skonį pagardinta visais turimais padažais 🥃 (Sojų, Hoisin, Austrių, Žuvų padažai, Ryžių actas, smulkiai pjaustyti česnakai ir imbieras). Tada 👉 pagal instrukciją paruošti makaronai 🥡 Viskas sujungta į vieną ir išmaišyta, kad viskas pasidengtų padažu ir sušiltų 😊 Nors baltų grybų gal būtume geriau nedėję 🙄
pinit View Gallery 4 photos

Buldak Makaronai su Drožta Kiauliena

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 30 mins Bendras Laikas 1 hr
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Padažas:

Kaip gaminam?

  1. Kiaulienos gabalą įdedam valandai, kitai į šaldiklį kad truputį pašaltų ir būtų lengviau drožti. Traukiam lauk ir pridrožiam į didelį indą plonom drožlėm. Apšlakstom aliejumi. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom, kad visi gabaliukai pasidengtų aliejumi.
  2. Morkas supjaustom plonais šiaudeliais. Paprikas supjaustom trikampiais. Svogūnus supjaustom skiltelėm. Grybus paruošiam pagal instrukciją. Česnakus ir imbierą supjaustom smulkiai.
  3. Makaronus paruošiam pagal instrukciją. Traukiam iš vandens. Perpilam šaltu vandenių ir apšlakstom sezamų aliejumi, kad nesupiltų.
  4. Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol įkais iki 175C temperatūros.
  5. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsą. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
  6. Į kazaną suberiam svogūnus. Pamaišydami porą minučių apkepam.
  7. Suberiam grybus, papriką, morkas. Pamaišydami 3-5 minutes apkepam iki norimo minkštumo.
  8. Suberiam česnakus su imbieru. Išmaišom.
  9. Supilam vandenį. Išmaišom. Sudedam Buldako padažą ir džiovintas daržoves/prieskonius. Dedam kitus padažo ingredientus. Išmaišom.
  10. Sudedam mėsą. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.
  11. Sudedam makaronus. Išmaišom. Pamaišydami truputį pakaitinam kol viskas pasidengs padažu ir sušils. Paragaujam ar ko netrūksta.
  12. Traukiam lauk. Pateikiam apibarstydami pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *