Print Options:

Aštrūs Vištų Sparneliai Įvynioti Bekono Juostelėse ir Glazūruoti Naminiu BBQ Padažu su Burbonu

Aštrūs vištų sparneliai įvynioti bekono juostelėse ir glazūruoti naminiu BBQ padažu su Burbonu
Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 105 mins Bendras Laikas: 2 hrs
Porcijos 4
Description

Gavosi truputį aštroki, labai sultingi sparneliai. Marinatas, rūkytos šoninės juostelės ir naminis BBQ Burbono padažas labai dera. Skonis 10/10 🤤

Ką panaudojam?
  • 1 kilogramas Vištų sparneliai
  • Š.r. bekono juostelės (tiek vnt. kiek sparnelių)
  • Marinatas
  • 4 valgomi šaukštai Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • 3 arbatiniai šaukšteliai Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Kajeno pipirų prieskoniai
  • 4 skiltelės Česnakai
  • Padažas/Glazūra
  • 70 mililitrai Viskis Burbonas
  • 100 gramai Kečupas
  • 1 arbatinis šaukštelis Garstyčios
  • 50 gramai Sojų padažas (nesūrus)
  • Sriracha aštrus padažas
  • 3 valgomi šaukštai Rudasis cukrus
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Jei vištų sparneliai pilni, tai perpjaunam į tris dalis pagal sąnarius.
    Pasigaminam marinatą: Į indą pilam aliejų, rūkytos paprikos miltelius, kajeno pipiro miltelius, išspaudžiam česnaką, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Suberiam sparnelius. Gerai išmaišom ir kambario temperatūroje atidedam į šalį truputį pasimarinuoti.

  2. Gaminam padažą

    Kol sparneliai marinuojasi pasigaminsime padažą. Kepsninė paruošiame tiesioginiam kepimui, statom ketaus keptuvę ir joje sumaišom kečupą, sojų padažą, burboną, garstyčias, pagal norimą aštrumą įpilam Sriracha aštraus padažo ir suberiam cukrų. Išmaišom. Palaukiam kol užvirs ir karts nuo karto pamaišydami paverdam kol naminis BBQ padažas sutirštės. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  3. Kepam sparnelius

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Kol kepsninė kaista pabaigiam ruošti sparnelius: kiekvieną sparnelį apvyniojame š. r. bekono juostele. Galą justelės užkišam už prieš tai buvusios vijos, kad kepant neatsivyniotų. (Patartina: ant deflektoriaus dedam metalinį indą į kurį įpilam vandens, kad lašantys riebalai nedegtų). Sparnelius sudedam į kepsninę ir netiesioginėje 180-200C temperatūroje kepam apie 35-45 minučių. kol šoninės juostelės atrodys apskrudę. Po daugiau nei pusės kepimo laiko apverčiam.
    Aptepam pasigamintu BBQ padažu ir paliekam kepti 5-7 minutes. Sparnelius apverčiam, aptepam ir kitą pusę pasiruoštu padažu ir kepam dar 5-7 minutes.

  4. Pateikiam ir ragaujam!Aštrūs vištų sparneliai įvynioti bekono juostelėse ir glazūruoti naminiu BBQ padažu su Burbonu

    Traukiam lauk, pateikiam su 🍺

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/174537178081398

Raktažodžiai: vištiena,sparneliai,aštrus,maistas