Print Options:

Avienos Lagman Troškinys su Bulvėmis ir Makaronais

Avienos Lagman Troškinys su Bulvėmis 🙆‍♂️ ir Makaronais 😊
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 500 gramai Aviena
  • 200 gramai Svogūnai
  • 100 gramai Baltieji ridikai
  • 200 gramai Paprika
  • 2 vienetai Čili pipirai
  • 7 skiltelės Česnakai
  • 3 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • 500 gramai Konservuoti trinti arba pjaustyti pomidorai
  • Druska
  • Pipirai
  • 1 valgomas šaukštas Cukrus
  • 1.5 valgomas šaukštas Kumino sėklos (maltos)
  • 1.5 valgomas šaukštas Rozmarino prieskoniai (malti)
  • 1 litras Vanduo
  • 600 gramai Bulves
  • Makaronai
  • Švž. Kalendros
  • Citrina
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientus

    Mėsą supjaustom gabaliukais. Svogūnus, papriką ir baltąjį ridiką supjaustom kubeliais. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai. Bulves nulupam ir supjaustom kubeliais.

  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir įkaitinam aliejų.
    Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą kad apskrustų.

  3. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Į kazaną grąžinam visą mėsą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kartu su mėsa kol parus.

  4. Apkepam daržoves

    Suberiam baltąjį ridiką. Pamaišydami truputį apkepam.
    Suberiam papriką ir čili pipirą. Pamaišydami truputį apkepam, bet ne per daug.

  5. Troškinam su pomidorais

    Suberiam pusę viso kiekio česnakų, pomidorų pastą, trintus pomidorus. Išmaišom.
    Pagardinam druska, pipirais. Suberiam cukrų, kumino prieskonius ir rozmarino prieskonius. Išmaišom ir vis pamaišydami leidžiam porą minučių pasitroškinti.

  6. Troškinam

    Supilam verdanti vandenį. Išmaišom. Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 30-40min.
    Kazaną atidarom. Patikrinam tirštumą. Turi būti vidutinis tirštumas, t.y. pusiau skystas. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais, kitais prieskoniais. Jei pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojame įberdami dar cukraus.
    Suberiam bulves. Išmaišom. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę ir dar verdam kol bulvės taps minkštos. Patikrinam su mediniu iešmeliu.

  7. Pasiruošiam makaronus

    Kol verda bulvės pasiruošiam makaronus pagal instrukciją ant pakelio.

  8. Pasiruošiam užbarstuką

    Taip pat, paruošiam užbarstuką:
    Švž. kalendros lapelius supjaustom smulkiai. Suberiam likusius smulkiai pjaustytus česnakus. Įtarkuojam truputį citrinos odeles (tik išorę, be baltos dalies). Išmaišom ir laukiam lagmano.

  9. Pateikiam ir ragaujam!Avienos Lagman Troškinys su Bulvėmis 🙆‍♂️ ir Makaronais 😊

    Kai bulvės jau minkštos, kazaną traukiam lauk.
    Į dubenėlį pilam porciją lagmano, įdedam porciją makaronų. Užpilam lagmano skysčiu. Pateikiam apiberdami pasiruoštu užbarstuku.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/306767658191682