Print Options:

Azijietiška Grill Vištiena

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 45 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 4
Description

Grilyje skrudintos vištų šlaunelės ištroškintos Azijos skoniuose 💥🤤
Grill + Azija = niekada nepabostanti tema 🙂

Ką panaudojam?
  • 8 vienetai Vištų blauzdelės (arba šlaunelės)
  • Aliejus
  • 9 skiltelės Česnakai
  • 2 valgomi šaukštai Imbieras
  • Svogūnų laiškai
  • 1 valgomas šaukštas Čili pipiriukai
  • 0.25 arbatiniai šaukšteliai Druska
  • 0.25 arbatiniai šaukšteliai Pipirai
  • 0.25 stiklinės Mirinas (yra Maximoje azijos skyriuje)
  • 1 valgomas šaukštas Baltas sausas vynas
  • 2 valgomi šaukštai Sojų padažas
  • 1 valgomas šaukštas Rudasis cukrus
  • 2 valgomi šaukštai Skystas medus
  • 1 arbatinis šaukštelis Ryžių actas
  • 1.5 stiklinė Vanduo
  • Kopūstai
  • Mėlyngūžiai kopūstai
  • Sezamo sėklos
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientus

    Svogūnų laiškus supjaustom 1-1.5cm ilgio šiaudeliais (0.25 stiklinės) ir dar smulkiai supjaustom užbarstymui (2 v.š.). Čili pipiriukus supjaustom griežinėliais. Imbierą nulupam ir supjaustom plonais griežinėliais. Česnako skilteles sutraiškom peilio plokštuma.

  2. Apkepam šlauneles grilyjeApkepam šlauneles grilyje

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui 200C temperatūroje, įkaitinam ketaus groteles, sutepam aliejumi ir iš visų pusių apkepinam šlauneles kol apskrus. Nuimam ir atidedam į šalį.

  3. Troškinam šlauneles azijos skoniuose

    Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę, įpilam aliejaus ir sudedam šlauneles. Truputį iš abiejų pusių pakepam. Suberiam česnako skilteles, imbierą, svogūnų laiškų šiaudelius, čili pipiriukus, druską, j. pipirus, miriną, vyną, sojų padažą, cukrų, medų, actą ir vandenį. Išmaišom. Keptuvę uždengiam. Kepsninės oro sklendes pridarom per pusę ir vidutinėje kaitroje leidžiam pasitroškinti 15-30min. kol skystis nugaruos ir padažas/glazūra taps tiršta. Troškinimo metu šlauneles porą kartų apverčiam.

  4. Pateikiam ir ragaujam!Azijietiška Grill Vištiena

    Pateikiam ant plonai juostelėmis pjaustytų paprastų ir mėlyngūžių kopūstų sumaišytų su mėgstamu salotų padažu, užbarstom sezamo sėklų ir smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/169921801876269

Raktažodžiai: azija,vištiena,grill