Print Options:

Azijietiška Kiaulienos Šoninė

Time
Gaminimo Laikas: 120 mins Bendras Laikas: 2 hrs
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1.2 kilogramas Kiaulienos šoninė su oda
  • 500 gramai Paprikos
  • 350 gramai Svogūnai
  • 150 gramai Svogūnų laiškai
  • 12 skiltelės Česnakai
  • 50 gramai Imbieras
  • Sezamo sėklos
  • Padažas
  • 80 mililitrai Aliejus
  • 6 valgomi šaukštai Sojų padažas (nesūrus)
  • 6 valgomi šaukštai Austrių padažas
  • 5 valgomi šaukštai Sezamo aliejus
  • 5 valgomi šaukštai Raudono vyno actas
  • 4 valgomi šaukštai Cukrus
  • 1 arbatinis šaukštelis Čili dribsniai
Kaip gaminam?
  1. Kepam šoninęKepam šoninę

    Šoninę įsukam į aliuminio foliją.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 160-170C laipsnių temperatūroje. Dedam šoninę ir kepam 1-1.5 val. iki vidinės 70-74C temperatūros. Praėjus pusei laiko apverčiam.

  2. Kol kepa šoninė pasiruošiam visus kitus ingredientus

    Imbierą ir česnakus supjaustom smulkiai. Paprikas ir svogūnus supjaustom trikampiais. Svogūnų trikampius išardom. Svogūnų laiškus supjaustom griežinėliais. Kažkiek pasiliekam apibarstymui.


    Paruošiam padažą:
    Inde sumaišom raudono vyno actą su cukrumi kol pilnai ištirps. Supilam sojų ir austrių padažus, sezamo aliejų, paprastą aliejų. Suberiam čili dribsnius. Išmaišom.

  3. Supjaustom šoninę

    Iš kepsninės išimam šoninę. Supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.

  4. Apkepam daržoves

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir gerai įkaitinam truputį aliejaus. Suberiam paprikas, svogūnus ir svogūnų laiškus. Pastoviai maišydami kepam 3 minutes. Daržovės neturi pilnai iškepti! Turi išlikti traškios. Išimam ir atidedam į šalį.
    Į kazaną supilam pasiruoštą padažą. Pamaišydami palaukiam kol užvirs.

  5. Apkepam šoninės gabaliukus

    Suberiam šoninės griežinėlius. Išmaišom. Pamaišydami 20-30 sekundžių pakepam.

  6. Baigiam gaminti patiekaląBaigiam gaminti patiekalą

    Suberiam imbierą ir česnakus. Pastoviai maišydami kepam kol mėsa glazūruosis, skystis nugaruos ir jausis kad skystyje liko tik aliejus. Suberiam daržoves. Pastoviai maišydami kepam dar 40 sekundžių. Traukiam lauk.

  7. Pateikiam ir ragaujam!Azijietiška kiaulienos šoninė

    Pateikiam su laukiniais ryžiais, apkeptais su kiaušiniu, išspaustu česnaku ir žirneliais, apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/173179758217140

Raktažodžiai: šoninė,azija,kinija