Print Options:

Azijietiški Kukuliukai

Azijietiški Kukuliukai
Time
Pasiruošimo Laikas: 20 mins Gaminimo Laikas: 40 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 6
Ką panaudojam?
    Kukuliukai
  • 1 kilogramas Kalakutiena (malta)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Sezamo aliejus
  • 1 stiklinė Tarkuoti džiuvėsėliai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Imbiero prieskoniai
  • 2 vienetai Kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Česnakai
  • Azijietiškas padažas
  • 150 mililitrai Hoisin padažas
  • 80 mililitrai Ryžių actas
  • 2.5 valgomi šaukštai Medus
  • 1 arbatinis šaukštelis Česnakai
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Sezamo aliejus
  • 1 arbatinis šaukštelis Imbierų prieskoniai
  • 60 mililitrai Sojų padažas
  • 1 valgomas šaukštas Sriracha padažas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Mėsą sumalam. Česnakus išspaudžiam. Kiaušinius išplakam.

  2. Formuojam kukuliukus

    Dideliam inde sumaišom maltą kalakutieną, sezamo aliejų, džiuvėsėlius, imbierą, kiaušinius ir kiaušinių plakinį. Viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
    Suformuojam 40mm dydžio kukuliukus.

  3. Pasigaminam padažąPasigaminam padažą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvė. Supilam visus padažo ingredientus. Išmaišom. Užverdam ir pamaišydami apie 5 min. pakaitinam kol padažas sutirštės (braukiant per keptuvės dugną su mentele kuriam laikui turi likti takas). Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai.

  4. Kepam kukuliukusKepam kukuliukus

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam kukuliukus ir kepam 20-25 min. Traukiam lauk.
    Sudedam kukuliukus į pasigamintą padažą. Iš visų pusių apšlakstom išvoliojam padaže.

  5. Pateikiam ir ragaujam!Azijietiški Kukuliukai

    Pateikiam kukuliukus su pasigamintu padažu su laukiniais ryžiais. Apibarstom sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Labai tinka citrina.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: kalakutiena,azija