Print Options:

Azijos Skonio Jautienos Troškinys

Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1.2 kilogramas Jautiena
  • Aliejus
  • 300 gramai Pomidorai
  • 300 gramai Raudonieji svogūnai
  • Česnakai
  • Svogūnų laiškai
  • Mirinas
  • Druska
  • 1 valgomas šaukštas Cukrus
  • 3 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • Pipirai
  • 470 gramai Morkos
  • Kokurūzų krakmolas
  • 700 gramai Bulvės
  • 180 gramai Pievagrybiai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Mėsa supjaustom gabaliukais. Pomidorus, bulves, morkas ir svogūnus supjaustom trikampiais. Pievagrybius supjaustom gabaliukais. Svogūnų laiškus perpjaunam per pusę. Atskirai atidedam baltesnius kotelius ir žalias viršūnes.
    Žalias svogūnų laiškų viršūnes supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai.

  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom kazaną. Įpilam aliejaus ir palaukiam kol aliejus įkais iki 175-185C temperatūros.
    Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  3. Apkepam grybusApkepam grybus

    Įpilam aliejaus. Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam.

  4. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Sudedam svogūnus. Pamaišydami apkepam kartu su pievagrybiais.

  5. Viską apkepam kartu

    Suberiam mėsą, svogūnų laiškų kotelius, dalį česnakų. Pamaišydami pakepam.

  6. TroškinamTroškinam

    Supilam Miriną. Pagardinam druska. Įberiam cukraus. Sudedam pomidorų pastą. Pagardinam pipirais.
    Užpilam karšto vandens, kad viską padengtų. Išmaišom.
    Kazaną uždengiam. kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Viską troškinam 120-150 minučių. Tarpe patikrinam ir jei reikia dar dapailam vandens.

  7. Troškinam su bulvėm

    Kai mėsa jau minkšta suberiam morkas ir bulves. Išmaišom. Bulvės turi beveik pilnai pasinerti skystyje.
    Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir viską troškinam dar 20-30 minučių, kol bulvės ir morkos taps minkštos.
    2 v.š. kukurūzų krakmolo ištirpinam šaltame vandenyje (100ml).
    Krakmolo tirpinį po truputį pilam į puodą maišydami iki norimo tirštumo.
    Paragaujam ar ko netrūksta.

  8. Pateikiam ir ragaujam!

    Troškinį pateikiam apibarstydami svogūnų laiškais ir likusiais česnakais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT