Print Options:

Balzaminė Grill Vištiena su Cukinija

Balzaminė Grill Vištiena su Cukinija
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 40 mins Bendras Laikas: 1 hr 10 mins
Porcijos 4
Description

Skanus ir greitai pagaminamas patiekalas puikiai tinkantis "low-carb" dietai.

Ką panaudojam?
  • 1 kilogramas Vištienos šlaunelių mėsa
  • Aliejus
  • 3 valgomi šaukštai Balzamiko actas
  • 1 valgomas šaukštas Garstyčios (Poppamies Original)
  • Vištienos prieskoniai (Poppamies Tandoori Chicken)
  • Druska
  • Pipirai
  • 1 vienetas Cukinija
  • 0.5 litrai Pomidorai (vyšniniai)
  • Parmezano sūris (tarkuotas)
  • Švž. Bazilikai
Kaip gaminam?
  1. Marinuojam vištienąMarinuojam višiteną

    Dideliame inde sumaišom 0.25 stiklinės aliejaus, balzamiko actą ir Poppamies Original garstyčias. Sudedam vištienos gabaliukus ir gerai išmaišom, kad iš visų pusių pasidengtų. Paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val. arba dedam į šaldytuvą ir marinuojam iki keletos valandų.

  2. Pasiruošiam ingredientus

    Cukiniją supjaustom riekučių ketvirtadaliais. Pomidoriukus perpjaunam per pusę. Baziliką supjaustom smulkiai. Daržoves apšlakstom trupučiu aliejaus, pagardinam druska ir pipirais.

  3. Apkepam vištienąApkepam vištieną

    Paruošiam kepsninę tiesioginiam kepimui apie 200C temperatūroje. Statom groteles viršutinėje padėtyje. Kol kepsninė kaista traukiam vištieną iš marinato. Nuvalom marinato perteklių. Iš visų pusių apibarstom Tandoori Chicken prieskoniais. Dedam į kepsninę ir tiesioginėje kaitroje apkepam vištieną iš abiejų pusių po kokia 5-10min. kol matysim kad gražiai apskrudo. Traukiam lauk.

  4. Viską apkepam ketaus keptuvėje

    Nuleidžiam groteles, įstatom ketaus keptuvę ir įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam apskrudintus vištienos gabaliukus. Suberiam cukiniją ir pomidoriukus. Išmaišom. Dar truputį pagardinam druska ir pipirais. Keletą minučių pamaišydami pašildom. Keptuvę išimam ir atidedam į šoną.

  5. Kepam netiesioginėje kaitrojeKepam netiesioginėje kaitroje

    Į kepsninę įdedam deflektorių, atidarom oro sklendes ir palaukiam kol temperatūra pakils iki 200C. Grąžinam keptuvę, uždarom kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam apie 15-20 minučių, kol vištiena pilnai iškeps, pomidoriukai išleis savo sultis ir daržovės truputį apkeps.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Užbarstom tarkuotu parmezanu ir bazilikais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/116160767252373

Raktažodžiai: balzamico,balzaminė,vištiena,grill,poppamies,low carb