Print Options:

Balzaminės vištų blauzdelės su keptomis rausvomis bulvytėmis Forneza krosnyje

Time
Pasiruošimo Laikas: 80 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 2 hrs 20 mins
Porcijos 5
Ka panaudojam?
  • 10 vienetai Vištų blauzdelės (Be sąnario)
  • 0.75 stiklinės Balzamico actas
  • 3 valgomi šaukštai Skystas medus
  • 2.25 valgomi šaukštai Grūdėtos garstyčios
  • 6 skiltelės Česnakai
  • 1 žiupsnelis Druska
  • 1 žiupsnelis Pipirai
  • 700 gramai Raudonosios bulvės
  • 1 valgomas šaukštas Švž. Rozmarinas
  • 1 šlakelis Aliejus
Kaip gaminame?
  1. Marinuojame

    Dideliam inde sumaišom balzamico actą, medų, garstyčias, išspaudžiam česnakus, padruskinam ir papipirinam. Sudedam vištienos blauzdeles, gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val.

  2. Pasiruošiame ingredientus

    Susmulkinam 1 v.š. švž. Rozmarino. Bulves nuplaunam ir su lupena supjaustom į 1.5-3cm dydžio kubelius. Suberiam į indą, apšlakstom aliejumi, užbarstom smulkintu rozmarinu, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Atidedam į šalį.

  3. Paruošiame Forneza krosnį

    Forneza paruošiame kepimui 250-300C temperatūroje. Palaukiam 15-20min. kad akmuo pilnai įkaistų. Į keptuvę įpilam truputį aliejaus, įstatom į krosnį ir palaukiam kol įkais.

  4. Pakepam blauzdeles

    Sudedam vištų blauzdeles ir iš visų pusių po keletą minučių apskrudinam. Keptuvę su blauzdelėm traukiam lauk.

  5. Kepam bulves ir blauzdeles

    Tarp blauzdelių suberiam bulves. Keptuvę uždengiame aliuminio folija. Ugnį prisukam iki pusės. Grąžinam į krosnį ir kepam 40-60 min kol bulvės taps minkštos. Patikrinam su mediniu iešmeliu. Kas 15-20 min. keptuvė apsukam kad vienodai iškeptų.
    Nuimam foliją. Dar kartą patikrinam bulvių minkštumą. Keptuvę grąžinam į krosnį ir kepam dar keletą minučių. Tarpe apsukam.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami smulkintais krapais.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: vištiena,Forneza