Print Options:

Bulvės Įdarytos Sūriais ir Apsuktos Bekonu

Porcijos 7
Ką panaudojam?
  • 7 vienetai Bulvės (didesnės)
  • 5 valgomi šaukštai Alyvuogių aliejus
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Rozmarino prieskoniai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Kajeno pipirų prieskoniai
  • 2 skiltelės Česnakai
  • Š. r. kiaulienos šoninės juostelės
  • Tarkuotas sūris
  • Sūrinis įdaras
  • 200 gramai Lydytas - tepamas sūris
  • 150 gramai Avies ir ožkos pieno sūris
  • 2 valgomi šaukštai Majonezas
  • Pipirai
  • 6 skiltelės Česnakai
  • 2 valgomi šaukštai Švž. krapai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientus ir pasigaminam specialų aliejų bulvėmsParuošiam ingredientus ir pasigaminam specialų aliejų bulvėms

    Indelyje sumaišom alyvuogių aliejų, rozmarino prieskonius, kajeno pipirų prieskonius, išspaustas česnako skilteles. Atidedam į šalį.
    Neluptas bulves nuplaunam. Nusausinam. Kiekvieną bulvę Iš visų pusių aptepam pasiruoštu aliejumi ir įvyniojam į aliuminio foliją.

  2. Kepam bulves aliuminio folijoje

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C laipsnių temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam 30-45 min. Bulvės turi tapti minkštesnės, bet dar ne pilnai iškepti.

  3. Paruošiam sūrinį įdarą

    Kol kepam bulves pasiruošiam sūrinį įdarą: Krapus supjaustom smulkiai.
    Inde sumaišom lydytą-tepamą sūrį, Avies ir ožkos pieno sūrį, majonezą, pipirus, išspaustus česnakus, krapus. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia pagardinam druska ar dar įberiam kitų prieskonių.

  4. Įdarom būlves sūriais ir kepamKepam bulves

    Traukiam lauk bulves.
    Kepsninės oro sklendes pridarom, kad temperatūra nukristų iki 120-130C laipsnių temperatūros.
    Nupjaustom bulvių galus, iš abiejų pusių. Su šaukštelio pagalba išskobiam vidų. Į vidų prikemšam pasigaminto sūrinio įdaro. Bulves apvyniojam š. r. bekono juostelėmis. Galus prismeigiam dantų krapštukais, kad neatsikabintų.
    Apsuktas bulves grąžinam atgal į kepsninę ir 120-130C temperatūroje ir kepam dar 20min.

  5. Užberiam sūrio

    Ant viršaus užberiam tarkuoto sūrio ir kepam dar 5-10min. kol sūris ištirps.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Traukiam lauk ir ragaujam.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/309298434605271

Raktažodžiai: bulvės,bekonas,sūris