Print Options:

Bulvės Užkeptos su Mėsos Padažu ir Sūriu

Bulvės Užkeptos su Mėsos Padažu ir Sūriu
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Description

Šitas mėsos padažiukas puikiai tinka ne tik su bulvėmis, bet ir su makaronais 😊

Ką panaudojam?
    Ką panaudojam bulvėm?
  • 10 vienetai Bulvės
  • Aliejus
  • Provanso žolelių prieskoniai
  • Tabasco padažas
  • Ką panaudojam mėsos padažui?
  • 450 gramai Jautiena (malta)
  • 2 vienetai Svogūnai (vizualiai panašiai kiek mėsos)
  • 3 vienetai Pomidorai (jei kokteiliniai 5vnt.)
  • Druska
  • Švž. malti pipirai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Cukrus
  • 6 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • Tabasco padažas
  • 200 mililitrai Vanduo
  • 400 mililitrai Grietinėlė (36%)
  • 120 gramai Sūris (tarkuotas + apibarstymui)
  • Papildomai:
  • 1 vienetas Raudonieji svogūnai
  • Čili pipirai (maži, nebūtinai)
  • Svogūnų laiškai (papuošimui)
Kaip gaminam?
    Paruošiam bulves
  1. Apverdam bulves

    Bulves nuplaunam ir apverdam sūdytame vandenyje. Svarbu! Tik apverdam. Bulvės neturi pilnai išvirti! Traukiam lauk.

  2. Užmarinuojam bulves

    Supjaustom skiltelėmis ar ketvirčiais. Sudedam į maišelį. Užpilam aliejaus. Užbarstom Provanso žolelių prieskonius. Užpilam truputį Tabasco padažo. Viską išmaišom, kad bulvės iš visų pusių pasidengtų.
    Paliekam marinuotis kol gaminsim mėsos padažą.

  3. Gaminam mėsos padažą
  4. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Svogūnus supjaustom smulkiai. Pomidorus supjaustom kubais.

  5. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
    Sudedam maltą jautieną ir, su kepimo mentele, pastoviai maigydami ir maišydami apkepam, kol pradės rusti.

  6. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Pastoviai pamaišydami viską truputį apkepam.

  7. Sudedam pomidorus ir prieskoniusSudedam pomidorus ir prieskonius

    Sudedam pomidorus ir pomidorų pastą. švž. maltus pipirus. Pagardinam druska. Suberiam cukrų. Pagal norimą aštrumą įpilam Tabasco padažo. Išmaišom.

  8. Troškinam

    Supilam vandenį. Išmaišom. Pamaišydami troškinam 7-8 minutes, kad skysčio beveik neliktų.

  9. Užbaigiam padažąUžbaigiam padažą

    Supilam grietinėlę. Užbarstom 120g tarkuoto sūrio. Pamaišydami tirpdom sūrį ir viską pakaitinam dar 5 min.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais ar įpilam Tabasco padažo. Jei pomidorai ar pomidorų pasta suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami dar cukraus.

  10. Užkepam bulves su mėsos padažu ir sūriu
  11. Paruošiam raudonąjį svogūną ir kepsninę

    Raudonąjį svogūną supjaustom žiedais. Žiedus išardom.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200-220C temperatūroje.

  12. Sudedam bulvesSudedam bulves

    Kol kepsninė kaista, kepimo formą ištepam sviestu. Suberiam ir paskirstom bulves.

  13. Supilam padažą

    Supilam ant viršaus ir paskirstom mėsos padažą.

  14. Sudedam svogūnus ir sūrį

    Užbarstom raudonojo svogūno žiedus. Užbarstom tarkuoto sūrio.

  15. Kepam bulves užkeptas su mėsos padažu ir sūriuKepam bulves užkeptas su mėsos padažu ir sūriu

    Dedam į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam 10-20min. Kol sūris išsilydys ir bulvės taps pilnai minkštos. Minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.

  16. Pateikiam ir ragaujam!Bulvės Užkeptos su Mėsos Padažu ir Sūriu

    Pateikiam papuošdami smulkintais svogūnų laiškais ir mažais pjaustytais čiliukais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/144537771081339

Raktažodžiai: bulvės,padažas,jautiena,užkepėlė