Print Options:

Burnoje Tirpstanti Kiniška Kiaulienos Šoninė Kazane

Burnoje tirpstanti kiniška kiaulienos šoninė kazane
Time
Pasiruošimo Laikas: 10 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 10 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1.2 kilogramas Kiaulienos šoninė (su oda)
  • 16 skiltelės Česnakai
  • 4 vienetai Svogūnai
  • Švž. Petražolės
  • 2 vienetai Žvaigždinis anyžius
  • 0.5 valgomi šaukštai Raudonasis pipiras žirneliais
  • 0.5 valgomi šaukštai Juodieji pipirai žirneliais
  • 4 valgomi šaukštai Cukrus
  • 50 mililitrai Sojos padažas
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • 2 valgomi šaukštai Kukurūzų krakmolas
  • 200 mililitrai Šaltas vanduo
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusIngredientai

    Mėsą supjaustom 1.5-2cm storio gabalais. Smulkiai supjaustom 2 svogūnus, česnakus, petražoles. Likusius 2 svogūnus supjaustom stambiais kubais.

  2. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Kepsninėje, tiesioginėje kaitroje, gerai įkaitinam kazaną ir įpilam truputį aliejaus. Suberiam stambiai pjaustytą svogūną ir pavartydami aukštoje kaitroje apskrudinam. Neperkepam! Svogūnas turi likti traškus. Traukiam lauk. Atidedam į šalį.

  3. Paruošiam aliejųParuošiam aliejų

    Į kazaną įpilam apie apie 70ml aliejaus. Įmetam žvaigždinį anyžių, juodųjų ir raudonųjų pipirų žirnelius. Palaukiam kol užvirs. Pora minučių paverdam, kad prieskoniai aliejui atiduotų savo aromatus. Pipirus ir anyžines žvaigždutes traukiam lauk. Išmetam.

  4. Apkepam kiaulienąApkepam kiaulieną

    Pilam cukrų ir maišom kol pilnai ištirps. Suberiam kiaulieną. Pastoviai maišydami gerai apskrudinam. Supilam sojų padažą. Supilam smulkiai pjaustytus 2 svogūnus. Išmaišom.

  5. Troškinam kiaulieną

    Įpilam truputį vandens, bet ne per daug, taip kad neapsemtų mėsos. Uždengiam kazaną. Uždengiam kepsninę ir pridarom abi oro sklendes leidžiam pasitroškinti apie 30-40min. Vanduo turi būti išgaravęs. Jei vandens dar yra, tai išgarinam palikus atvirą kazaną ir kepsninę.

  6. Sutirštinam padažąSutirštinam padažą

    Suberiam česnakus. Truputį padruskinam, bet ne per daug, nes sūrumo yra sojų padaže. Papipirinam.
    Pasiruošiam tirštiklį: į indą su šaltu vandeniu, intensyviai maišant, suberiam 2 v.š. krakmolo. Gerai išmaišom. Pilam į kazaną pastoviai maišydami. Stebim kaip viskas tirštėja.

  7. Užbaigiam patiekaląUžbaigiam patiekalą

    Suberiam apkeptus, stambiai pjaustytus, svogūnus. Užbarstom petražolėm. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam ar papipirinam. Jei norima aštriau, tai įpilam mėgstamo čili padažo. Uždengiam ir paliekam dar porai minučių.

  8. Pateikiam ir ragaujam!Burnoje tirpstanti kiniška kiaulienos šoninė kazane

    Pateikiam užbarstydami sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/120690026799447

Raktažodžiai: šoninė,kinų maistas,azijos virtuvė