Print Options:

Dvigubai Sūrinė Lazanija su Bolognese ir Bešamelio Padažais

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 270 mins Bendras Laikas: 5 hrs
Porcijos 6
Ką panaudojam?
    Bolognese padažas
  • 80 gramai Salierai
  • 100 gramai Morkos
  • 150 gramai Svogūnai
  • 700 gramai Malta jautiena
  • 150 milligrams Baltas sausas vynas
  • 70 gramai Pomidorų pasta
  • 700 gramai Trinti pomidorai
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Raudonėlio prieskoniai
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Baziliko prieskoniai
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Čiobrelio prieskoniai
  • Druska
  • Švž. malti pipirai
  • Cukrus
  • Aliejus
  • Sūrinis bešamelio padažas
  • 20 gramai Sviestas
  • 25 gramai Miltai
  • 300 mililitrai Grietinėlė
  • Maltas muskato riešutas
  • 100 gramai Pelėsinis sūris (Gorgonzola)
  • 400 gramai Sūris (tarkuotas)
  • Lazanijos lakštai
  • Švž. bazilikas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Grietinėlę išimam iš šaldytuvo ir, kol gaminsim Bolognese padažą, paliekam kambario temperatūroje.
    Salierą, morkas ir svogūnus supjaustom mažais kubeliais. Maltos jautienos gabalą truputį pasmulkinam, kad keptuvėje geriau subyrėtų.

  2. Pirmiausiai pagaminam Bolognese padažą
  3. Apkepam daržovesApkepam daržoves

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grand feu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus.
    Suberiam salierą, morkas ir svogūnus. Pamaišydami apkepam kol suminkštės.

  4. Apkepam mėsą

    Sudedam maltą jautieną. Pamaišydami apkepam kol parus.

  5. Sudedam pomidorus

    Supilam vyną. Išmaišom. Pamaišydami leidžiam porą minučių pasitroškinti.
    Sudedam pomidorų pastą ir trintus pomidorus.
    Suberiam raudonėlio, baziliko ir čiobrelių prieskonius. Pagardinam druska ir pipirais. Įberiam 1 v.š. cukraus. Išmaišom.

  6. Troškinam padažą

    Patikrinam skysčio kiekį. Jei mažai skysčio įpilam vandens, bet ne per daug, kad padažas būtų skystokas, nes per 2-3 valandas skystis nugaruos. Išmaišom. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Žemoje kaitroje viską troškinam mažiausiai 2 val. Geriausiai 3 val.Tarpe patikrinam ar netrūksta skysčio. Jei reikia dapilam vandens.
    Jei prieš galą padažas gavosi per skystas, tai patroškinam dar praviru dangčiu. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais, prieskoniais ar, jei pomidorai ir vynas suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami dar cukraus.
    Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  7. Pasigaminam sūrinį bešamelio padažą
  8. Pelėsinį sūrį sulaužom gabaliukais.
    Kepsninę paruošime tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam vos vos aliejaus. Įdedam ir ištripinam sviesto gabaliuką.
    Suberiam miltus. Maišydami truputį apkepam.
    Pastoviai maišydami lėtai pilam grietinėlę, kad nesusidarytų gabaliukų.
    įberiam truputį malto muskato. Suberiam pelėsinį sūrį. Maišydami ištirpdom.

  9. Gaminam lazanija
  10. Sudedam pirmą Bolognese sluoksnį

    Kepimo formos dugne tolygiai paskleidžiam nestorą sluoksnį Bolognese padažo.

  11. Suedam lazanijos lakštusSuedam lazanijos lakštus

    Sudedam sluoksnį lazanijos lakštų.

  12. Tolygiai aptepam bešamelio padažo sluoksniu.Tolygiai aptepam bešamelio padažo sluoksniu.

    Tolygiai aptepam bešamelio padažo sluoksniu.

  13. Užbaigiam lazanijos surinkimąUžbaigiam lazanijos surinkimą

    Tolygiai paskleidžiam sluoksnį Bolognese padažo.
    Sudedam sluoksnį lazanijos lakštų.
    Tolygiai aptepam bešamelio padažo sluoksniu.
    ir t.t.
    Viską užbaigiam Bolognese padažu.
    Kepimo formą uždengiam maistine plėvele. Leidžiam pastovėti 2 val. kambario temperatūroje arba 12 val. šaldytuve, kad lakštai persigertų padažu.

  14. Kepam lazaniją

    Nuimam plėvelę. Formą sandariai apvyniojam aliuminio folija.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui.
    Įstatom lazaniją ir kepam 15-25min. 220C laipsnių temperatūroje.

  15. Kepam lazaniją su sūriu

    Traukiam lauk. Nuimam aliuminio foliją. Lazaniją gausiai apibarstom tarkuotu sūriu.
    Grąžinam į kepsninę ir kepam dar 5 minutes, kad sūris ištirptų.

  16. Pateikiam ir ragaujam!

    Traukiam lauk ir pateikiam su švž. baziliko lapeliais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/301056982096083

Raktažodžiai: lazanija,italija,makaronai,bolognese