Print Options:

Ėriuko Kulniukai Raudono Vyno Padaže Pagaminti Kazane

Time
Pasiruošimo Laikas: 10 mins Gaminimo Laikas: 170 mins Bendras Laikas: 3 hrs
Porcijos 3
Description

Sklinda gandai, kad ėriukas 🐑 ganėsi beribėse žaliose Naujosios Zelandijos pievose 🌱, gėrė tirpstančio pietų alpių sniego vandenį 💧, kvėpavo tyru kalnų oru ☁️
Galbūt todėl, Naujosios Zelandijos ėriena laikoma geriausia pasaulyje 🥇

Burnoj tirpstantys, skonio ir kvapo receptorius užburiantys ėriuko kulniukai apkepti, ištroškinti raudoname vyne su svogūnais, pomidorais, morkomis ir bulvių košė su Gorgonzolos pelėsiniu sūriu 🥰🤤
Ir aš tirpstu... 😊

Ką panaudojam?
  • 1.5 kilogramas Ėriuko kulniukai
  • 1 stiklinė Salierai
  • 1 stiklinė Raudonieji svogūnai
  • 1 stiklinė Morkos
  • 4 skiltelės Česnakai
  • 2.5 stiklinės Raudonas vynas (sausas)
  • 500 mililitrai Sultinys
  • 250 gramai Konservuoti pomidorai
  • 2 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • Švž. Čiobreliai (pundelis)
  • 4 vienetai Lauro lapeliai
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus kepimui
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Salierą, svogūnus, česnakus ir morkas supjaustom smulkiai.
    Kulniukus pagardinam druska ir pipirais.

  2. Apkepam kulniukus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom kazaną. Įpilam truputį aliejaus. Kulniukus iš visų pusių apkepam kol apskrus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  3. Apkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus ir česnakus. Pamaišydami apkepam kol svogūnai taps truputį permatomi.

  4. Apkepam daržovesApkepam daržoves

    Suberiam morkas ir salierus. Išmaišom. Pamaišydami 5 minutes apkepam, kad atsiskleistų morkos saldumas ir salieras suminkštėtų.

  5. Troškinam

    Sudedam konservuotus pomidorus, vyną, sudedam pomidorų pastą, supilam sultinį.
    Pamerkiam švž. čiobrelio pundelį ir lauro lapelius. Jei reikia, pomidorus sutraiškom.
    Panardinam apkeptus kulniukus, kad pilnai pasinertų.
    Užverdam. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 2 val.

  6. Paruošiam padažą

    Mėsą išimam ir atidedam į šalį. Padažą perkošiam per tinklelį.
    Skystą padažą supilam atgal į kazaną. Kaitinam padažą kol tūris sumažės dvigubai ir sutirštės.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam kulniukus su bulvių koše paruošta su pelėsiniu sūriu, viską gausiai apšlakstydami padažu 😍

    Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: ėriena,kulninė,Naujoji Zelandija,troškinys