Print Options:

Galetės įdarytos Ricotta Sūriu, kumpiu ir Pomidorais Iškeptos Forneza Krosnyje

Time
Pasiruošimo Laikas: 3 3 hrs Gaminimo Laikas: 10 10 mins Bendras Laikas: 3 hrs 10 mins
Porcijos 3
Description

Galetės įdarytos Ricotta Sūriu, kumpiu ir Pomidorais Iškeptos Forneza Krosnyje 🍕♨️

Ką panaudojam?
  • 1.5 stiklinė Miltai
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Druska
  • 1 arbatinis šaukštelis Raudonėlio prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Cukrus
  • 0.5 stiklinės Sviestas
  • 8 valgomi šaukštai Vanduo (šaltas)
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Obuolių sidro actas
  • 1 vienetas Kiaušiniai
  • Druskos dribsniai
  • Įdaras
  • Vytintas kiaulienos kumpis
  • Pomidorai (įvairūs)
  • Alyvuogių aliejus
  • 2 skiltelės Česnakai
  • Švž. čiobreliai
  • 100 gramai Ricotta sūris
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam tešląParuošiam tešlą
    Dideliame inde sumaišom miltus, druską, raudonėlio prieskonius ir cukrų. Sudedam šaltą sviestą rankom ardydami kad tešloje liktų maži sviesto gabaliukai. Supilam 4 v. š. šalto vandens ir actą. Išmaišom.
    Minkydami vis dadedam po 1-2 v.š. vandens, kol tešla taps nesausa, o paspaudus su delnu liks vientisa. Tešla turi gautis drėgna ir vientisa, laikanti formą, bet ne limpanti.
  2. Suformuojam blyneliusSuformuojam blynelius

    Iš tešlos suformuojam plonus diskus. Uždengiam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą bent jau 2 val.

  3. Pasiruošiam kitus ingredientusPasiruošiam kitus ingredientus
    Česnakų skilteles supjaustom išilgais griežinėliais. Nuo čiobrelių nuskabom lapelius.
    Pomidorus supjaustom griežinėliais. išdėliojam ant popierinio rankšluoščio. Pagardinam druska ir paliekam 10min. pagulėti. Gerai nusausinam su popieriniu rankščluoščiu.
    Pomidorų griežinėlius apšlakstom alyvuogių aliejumi, čiobrelių lapeliais, pagardinam druska ir pipirais.
  4. Paskirstom sūrį ir išdėliojam kumpį
    Tešlos blynelius išimam iš šaldytuvo. Maistinėj plėvelėje 5-10 min. paliekam kambario temperatūroje. Išimam iš plėvelės.
    Tolygiai paskirstom Ricotta sūrį palikdami kraštą užlenkimui. Išdėliojam kumpį ir pomidorų griežinėlius, čensakus.
  5. Suformuojam galetes
    Kraštus užlenkiam ant pomidorų ir kumpio. Kur reikia sujungiam.
    Kraštus aptepam kiaušinio plakiniu ir apibarstom druskos dribsniais. Dedam į šaldytuvą dar 15min. kad tešla sutvirtėtų.
  6. Kepam Galetes
    Forneza paruošiame kepimui 300-350C temperatūroje. Palaukiam 15-20min. kad kepimo akmuo pilnai įkaistų, tada tešla nelips ir būs galima sukinėti.
    Sumažinam ugnį iki minimumo. Kepam galetes toliau nuo ugnies vis pasukdami, kad tolygiai iškeptų iki kol atrodys iškepę.
  7. Pateikiam ir ragaujam!Galetės įdarytos Ricotta Sūriu, kumpiu ir Pomidorais Iškeptos Forneza Krosnyje
    Pateikiam apibarstydami baziliko lapeliais.
     
    Skanaus! 😊
...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: Galetės,Forneza