Print Options:

Grill Lašiša Kreminiame Padaže

Grill Lašiša kreminiame padaže
Time
Pasiruošimo Laikas: 10 mins Gaminimo Laikas: 20 mins Bendras Laikas: 30 mins
Porcijos 2
Ką panaudojam?
  • 600 gramai Lašišos file su oda
  • 2 valgomi šaukštai Sviestas
  • 6 skiltelės Česnakai
  • 18 vienetai Maži pomidoriukai
  • 1 stiklinė Grietinėlė (36%)
  • 1 arbatinis šaukštelis Baziliko prieskoniai
  • 0.25 arbatiniai šaukšteliai Kajeno pipirų prieskoniai
  • Aliejus
  • Druska
  • Švž. mailti j. pipirai
  • 0.5 stiklinės Parmezano sūris
  • 40 gramai Švž. Špinatai
  • 10 gramai Švž. Bazilikas
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Lašišos file iš abiejų pusių nusausinam ir apšlakstom aliejumi, pagardinam druska ir pipirais. Česnaką sutraiškom ir supjaustom smulkiai. Pusę pomidoriukų perpjaunam per pusę, o kitą pusę paliekam pilnus. Švž. baziliką supjaustom stambiai.

  2. Apkepam lašišąApkepam lašišą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus groteles. Įkaitinam iki 200C temperatūros. Groteles patepam aliejumi.
    Ant įkaitusių grotelių sudedam lašišos gabaliukus oda į apačią. Kepam apie 3 minutes. Kai apačia apskurs - atsargiai apverčiam. Ir kepam dar 2-3min. Neperkepam! Traukiam lauk ir atidedam šiltai.

  3. Gaminam kreminį padažąGaminam kreminį padažą

    Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam šlakelį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Suberiam česnakus. Pastoviai maišydami 1-2 min. pakepam kol pasklis kvapas. Suberiam pomidoriukus ir pamaišydami pakepam apie 2-3 min.
    Supilam grietinėlę, įberiam 1.5 a.š. druskos, baziliko prieskonius, kajeno pipirus ir pagardinam švž. maltais pipirais. Užverdam ir leidžiam pavirti 2-4 minutes.
    Supilam tarkuotą Parmezano sūrį, švž. špinatus. Permaišom. Pamaišydami paverdam kol padažas truputį sutirštės.

  4. Sudedam lašišąSudedam lašišą

    Suberiam didesnę dalį švž. bazilikų. Sudedam lašišą. Apšlakstom padažu ir palaukiam kol sušils.

     

  5. Pateikiam ir ragaujam!Grill Lašiša kreminiame padaže

    Pateikiam apibarstydami likusiu švž. baziliku.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų surasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/117128330488950

Raktažodžiai: žuvis,lašiša,receptas,grill