Print Options:

Jambalaya arba Paella Amerikoniškai

Jambalaya
Time
Pasiruošimo Laikas: 10 10 mins Gaminimo Laikas: 35 35 mins Bendras Laikas: 45 mins
Porcijos 4
Description

Jambalaya receptas. Šis patiekalas kilęs iš JAV, Luizianos, Naujojo Orleano kurį sudaro ryžiai, dviejų rūšių dešrelės, krevetės ir viską sujungia skanus padažas.

Ką panaudojam?
  • 0.5 vienetai Svogūnai
  • 2 skiltelės Česnakai
  • 0.5 vienetai Paprikos
  • 0.5 vienetai Čili pipirai
  • 2 vienetai Virtos dešrelės (aukščiausios rūšies)
  • 150 gramai Parūkyta dešra
  • 10 vienetai Krevetės (šviežios didžiosios)
  • 150 gramai Ryžiai (basmati)
  • 100 mililitrai Trinti pomidorai
  • Cukrus
  • 100 mililitrai Vanduo
  • Svogūnų laiškai
  • 1.5 valgomas šaukštas Papirkos prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Čiobrelių prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Kalendros prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Baziliko prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Raudonėlio prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusJambalaya ingredientai

    Svogūnus ir papriką supjaustom kubeliais. Česnakus ir čili pipirą supjaustom smulkiai. Dešreles supjaustom griežinėliais. Parūkytą dešrą supjaustom pusžiedžiais.

  2. Apkepam daržovesApkepam daržoves

    Ketaus keptuvėje truputį įkaitinam aliejų. Suberiam svogūnus, česnakus, papriką. čili pipirą. Pamaišydami apkepam 5-6 minutes.

  3. Apkepam dešrelesApkepam dešreles

    Suberiam dešreles. Pamaišydami pakepam 4-5 minutes.

  4. Sudedam ryžiusSudedam ryžius

    Palaukiam kol temperatūra truputį pakils. Suberiam sausus, neplautus ryžius. Pamaišydami pakepam 2-3 minutes. Suberiam paprikos prieskonius, čiobrelį, kalendrą, baziliką, raudonėlį. Pagardinam druska. Išmaišom.

  5. Troškinam

    Inde sumaišom 100ml vandens su trintais pomidorais. Supilam į keptuvę. Skystis turi viską lengvai padengti. Jei trūksta dapilam vandens. Suberiam cukrų. Išmaišom. Išlyginiam paviršių, kad vanduo dengtų visus ingredientus. Sumažinam kaitrą uždarydami visas kepsninės sklendes. Uždengiam keptuvę ir uždarytoje kepsninėje paliekam troškintis apie 20min.

  6. Sudedam krevetes ir užbaigiam patiekalo gaminimą
    Kol viskas troškinasi pasiruošiam krevetes: išvalom. Krevetes įpjaunam ir taip pat išvalom ir vidurius. Likus minutei kitai iki troškinimosi pabaigos į keptuvę, įspausdami į ryžius, sudedam krevetes. Keptuvę uždarom ir paliekam dar vienai kitai minutei pasitroškinti.
    Atidarom keptuvę. Vandens jau turi nebūti. Permaišom. Ir žemoje kaitroje uždengus paliekam dar 5-6 minutes.
  7. Pateikiam ir ragaujam!Jambalaya
    Pateikiam apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.

    Skanaus! 🙂
...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/109823124552804

Raktažodžiai: jambalaya,paella,jav,amerika,ryžiai,krevetės,receptas