Print Options:

Jaučio Žandai su Bulvių Koše su Mėlynuoju Pelėsiniu Sūriu

Jaučio Žandai su Bulvių Koše su Mėlynuoju Pelėsiniu Sūriu
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 3 hrs Bendras Laikas: 3 hrs 30 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1.6 kilogramas Jaučio žandai
  • Druska
  • Pipirai
  • Miltai
  • 3 vienetai Morkos
  • 2 vienetai Salieras
  • 2 vienetai Svogūnas
  • 4 vienetai Švž. Čiobrelis
  • 2 vienetai Švž. Rozmarinas
  • 2 vienetai Lauro lapeliai
  • 12 vienetai Keturių pipirų mišinys žirneliais
  • 500 mililitrai Raudonas sausas vynas
  • Vanduo
  • Padažui panaudojam
  • 120 gramai Sviestas
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 8 skiltelės Česnakai
  • 500 gramai Pievagrybiai (maži)
  • 3 vienetai Švž. Čiobrelis
  • Druska
  • Pipirai
  • 400 mililitrai Grietinėlė
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Išvalom jaučio žandus nuo plėvių ir kitų dalykėlių. Iš abiejų pusių pagardinam druska ir pipirais.
    Morką ir salierą supjaustom 2-3cm storio griežinėliais, 2 svogūnus perpjaunam per pusę. kitus 2 svogūnus supjaustom smulkiai. Jei pievagrybiai dideli, tai pasmulkinam. Česnaką išspaudžiam.

  2. Apkepam žandus ir daržovesApkepam žandus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę, įpilam aliejaus. Jaučio žandus išvoliojam miltuose ir dalimis apkepam iš visų pusių iki kol apskrus. Traukiam lauk ir sudedam į kazano dugną.
    Į tą pačią keptuvę suberiam morkas, salierus ir 2 perpjautus per pusę svogūnus. Keletą iš visų pusių minučių pakepam, kol truputį apdegs. Suberiam į kazaną ant žandų. Įmetam rozmarino ir čiobrelio šakeles, lauro lapelius, pipirus žirneliais, įberiam truputį druskos.
    Į tą pačią keptuvę įpilam apie 500ml raudono vyno ir palaukiam kol užvirs. Keptuvę nuimam. Supilam į kazaną.

  3. Troškinam žandusTroškinam žandus

    Į kazaną įpilam verdančio vandens tiek, kad nepilnai padengtų žandus. Kazaną uždarom. Įstatom į kepsninę. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Paliekam troškintis 2val. Tarpe patikrinam ir jei reikia dapilam verdančio vandens.
    Išimam kazaną, nusemiam 2-3 samčius skysčio, kazaną uždarom ir pagal galimybes padedam šiltai, kol paruošim padažą su grybukais.

  4. Gaminam padažą
  5. Apkepam pievagrybius ir daržovesApkepam pievagrybius ir daržoves

    Į kepsninę Įstatom keptuvę. Įpilam truputį aliejaus, sudedam sviestą ir palaukiam kol ištirps. Suberiam smulkiai pjaustytą svogūną. Suberiam pievagrybius. Pamaišydami pakepam kol drėgmė išgaruos ir truputį apskrus. Pagardinam druska ir pipirais. Nuskabom ir sumetam čiobrelio lapelius.

  6. Pabaigiam gaminti padažąPabaigiam gaminti padažą

    Į keptuvę įpilam pora samčių skysčio iš kazano. Sudedam išspaustą česnaką. Pamaišydami truputį pakepam. Maišydami supilam grietinėlę. Karts nuo karto pamaišydami laukiam kol padažas sutirštės.

  7. Pateikiam
  8. Pateikiam ir ragaujamJaučio Žandai su Bulvių Koše su Mėlynuoju Pelėsiniu Sūriu

    Į lėkštę dedam bulvių košę paruoštą su sviestu, grietinėle ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu, burnoj tirpstantį, išsitroškinusį jaučio žandą, užpilam pasiruoštu padažu su grybukais 🤤 Pateikiam su raudono vyno taure. 🍷

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/205760214959094

Raktažodžiai: jautiena,žandai,bulvių,košė