Print Options:

Jautienos Šonkauliai Rūkyti Hickory Dūme su Folijoje Keptomis Bulvėmis

Jautienos šonkauliai rūkyti Hickory dūme
Time
Pasiruošimo Laikas: 10 mins Gaminimo Laikas: 5 hrs Brandinimo Laikas: 30 mins Bendras Laikas: 5 hrs 40 mins
Porcijos 6
Ką panaudojam?
    Jautienai panaudojam
  • 2.5 kilogramai Jautienos šonkauliai
  • Poppamies Garlic Rub prieskoniai
  • Hickory drožlės
  • Tamsus alus
  • Sviestas
  • Bulvėm panaudojam
  • Bulvės
  • Aliejus
  • Druska
  • Švž. malti j. pipirai
  • Rozmarino prieskoniai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam mėsą

    Jautienos šonkaulius iš visų pusių apibarstom Poppamies Garlic Rub prieskoniais.

  2. Rūkom mėsąRūkom jautienos šonkaulius

    Kepsninę paruošiam netiesioginiam kepimui. Po grotelėmis įstatom vonelę su karštu vandeniu. Rūkom netiesioginėje 100-110C temperatūroje su Hickory drožlėmis apie 3 val.

  3. Kepam mėsą folijojeKepam mėsą folijoje

    Tada vyniojam į foliją, pilam tamsų alų su gabaliuku sviesto.
    Folijoj kepam netiesioginėje kaitroje 110-120C temperatūroje dar apie 2 valandas iki vidinės 95-97C temperatūros, kai termometro zondas lenda kaip "į sviestą".
    Prieš pjaustant leidžiam 20-30min pailsėti.

  4. Gaminam bulves

    Bulvės apšlakstom aliejumi, druska, švž. maltais j. pipirais, rozmarino prieskoniais. Kepam kartu su mėsa iki kol patikrinus mediniu iešmeliu tapo minkštos. Tada traukiam lauk ir atidedam šiltai iki kol bus paruošta mėsa.

  5. Pateikiam ir ragaujam!Jautienos šonkauliai rūkyti Hickory dūme

    Prieš pjaustant mėsai leidžiam 20-30min. šiltai  pailsėti folijoje.

    Skanaus!

Raktažodžiai: jautiena,hickory,šonkauliai