Print Options:

Jūros Gėrybių Sriuba

Jūros Gėrybių Sriuba
Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 45 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 600 gramai Šaldytos jūros gėrybės (kalmarų žiedai, midijos, krevetės ir t.t.)
  • 300 mililitrai Grietinėlė (36%)
  • 100 gramai Sūris Permizanas (tarkuotas)
  • 1 litras Vištienos sultinys
  • 250 gramai Morkos
  • 250 gramai Svogūnai
  • 250 gramai Saliero stiebai
  • 1.5 valgomas šaukštas Krakmolas
  • 1 saujelė Švž. Čiobrelis
  • 2 vienetai Lauro lapeliai
  • Druska
  • Pipirai
  • Sviestas
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Jūros gėrybes atitirpinam ir išvalom. Perplaunam šaltu vandeniu.
    Morkas sutarkuojam ant burokinės tarkos. Svogūnus supjaustom plonais pusžiedžiais. Saliero stiebus supjaustom griežinėliais.

  2. Apkepam daržoves

    Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputi aliejaus ir ištirpinam gabaliuką sviesto.
    Suberiam morkas, svogūnus ir salierą. Pamaišydami apkepam kol pagels ir 2-3 kartus kiekis sumažės.
    Suberiam krakmolą. Išmaišom.

  3. Verdam sriubą

    Supilam grietinėlę, sultinį. Sudedam lauro lapelius, čiobrelį. Išmaišom.
    Užverdam. Pamaišydami paverdam 10-15 min.
    Pagardinam druska ir pipirais.
    Ištraukiam čiobrelio šakeles ir lauro lapelius. Išmetam.

  4. Užbaigiam sriubą

    Suberiam Parmezano sūrį. Išmaišom.
    Sudedam visas jūros gėrybes. Pagal norimą sriubos kiekį ir skystumą įpilam verdančio vandens. Išmaišom.
    Palaukiam kol užvirs. Svarbu! Užvirus verdam ne ilgiau 1-2 minutes. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska ar pipirais.

  5. Pateikiam ir ragaujam!Jūros Gėrybių Sriuba

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/218664983668617

Raktažodžiai: sriuba,jūros,gėrybės