Print Options:

Kalakutų Šlaunelių Kepsniai su Poppamies Cherry&Cola Glazūra

Kalakutų Šlaunelių Kepsniai su Poppamies Cherry&Cola Glazūra
Time
Pasiruošimo Laikas: 3 hrs Gaminimo Laikas: 55 mins Bendras Laikas: 3 hrs 55 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 600 gramai Kalakutų šlaunelių mėsa
  • Ka panaudojam marinatui?
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Čili milteliai
  • 1 arbatinis šaukštelis Česnakų granulės
  • 1 arbatinis šaukštelis Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Kumino prieskoniai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Pipirai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Svogūnų granulės
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Druska
  • Kajeno pipirai (truputį)
  • 2 valgomi šaukštai Aliejus
  • 80 mililitrai Poppamies Cherry&Cola padažas
Kaip gaminam?
  1. Marinuojam mėsą

    Inde sumaišom visus marinato ingredientus į vientisą pastą. Sudedam kalakuto kepsnius į plastikinį maišelį, supilam marinatą ir viską gerai išmaišom. Marinuojam šaldytuve iki 24 val. arba keletą valandų kambario temperatūroje.

  2. Apkepam mėsą tiesioginėje kaitrojeApkepam mėsą tiesioginėje kaitroje

    Prieš kepimą mėsą pora val. palaikome kambario temperatūroje. Kepsninę įkaitinam iki 200C, groteles patepam aliejumi ir ant įkaitusių grotelių, tiesioginėje kaitroje apskrudinam mėsos gabaliukus iš abiejų pusių po 5-10min. kad atsirastų grill žymės.

  3. Kepam netiesioginėje kaitrojeKepam netiesioginėje kaitroje

    Dedam deflektorių, palaukiam kol stabilizuosis temperatūra ir kepam 160-170C temperatūroje dar 10-15min. Apverčiam. Aptepam Cherry&Cola padažu ir kepam dar 10-15min. Apverčiam. Aptepam kitą pusę Cherry&Cola padažu ir kepam dar 10-15min. iki vidinės 74C temperatūros.

  4. Paliekam pailsėti ir ragaujam!Kalakutų Šlaunelių Kepsniai su Poppamies Cherry&Cola Glazūra

    Traukiam lauk, apdengiam folija ir šiltai paliekam 5min. pailsėti.

    Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/122165939985189

Raktažodžiai: kalakutiena,grill,kepsniai,poppamies