Print Options:

Karkos Marinuotos Viskio-Apelsinų Marinate

Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 2 vienetai Kiaulių karkos
  • Ką panaudojam marinatui?
  • 100 mililitrai Apelsinų sultys
  • 50 mililitrai Viskis
  • 0.5 valgomi šaukštai Švž. rozmarinas
  • 3 valgomi šaukštai Česnakai
  • 1 valgomas šaukštas Medus (skystas)
  • 1 valgomas šaukštas Druska
  • 0.5 valgomi šaukštai Švž. malti j. pipirai
  • 1 valgomas šaukštas Krienai
  • Ką panaudojam glazūrai?
  • Medus (skystas)
  • Apelsinų sultys
Kaip gaminam?
  1. Pasigaminam marinatą

    Švž. rozmarino lapelius ir česnakus supjaustom smulkiai.
    Pasigaminam marinatą: apelsinus perpjaunam per pusę ir išspaudžiam sultis. Sultis sumaišom su viskiu (kad neužsidegtų keptuvėje). Į keptuvę supilam sulčių/viskio mišinį. Palaukiam kol užvirs ir alkoholis išgaruos ir truputį sutirštės. Traukiam lauk.
    Suberiam smulkiai pjaustytus rozmarino lapelius ir česnakus, pipirus, druską, supilam krienus, medų. Viską gerai išmaišom iki vientisos masės.

  2. Marinuojam karkas

    Karkas įpjaustom. Dedam į storą, dvigubą aliuminio foliją. Užpilam marinatu ir gerai įtrinam, kad patektų į įpjovas ir visur kitur. Foliją sandariai užlankstom ir dedam į šaldytuvą marinuotis bent 24 val.

  3. Pasiruošiam glazūrą

    Pasiruošiam glazūrą: keptuvėje pakaitinam apelsinų sultis su medumi, kol truputį sutirštės.

  4. Kepam karkas

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 160C temperatūroje. Kepam karkas toje pačioje aliuminio folijoje apie 2-3 val. iki vidinės 66C temperatūros.

  5. Glazūruojam karkas

    Traukiam lauk. Išimam iš folijos. Aptepam pasiruošta medaus-apelsinų glazūra.
    Kepsninės temperatūra pakeliam iki 180C. Dedam karkas ir netiesioginėje kaitroje kepam dar 20min. kad gražiai apskrustų.

  6. Pateikiam ir ragaujam!Karkos Marinuotos Viskio-Apelsinų Marinate

    Pateikiam su keptomis bulvėmis pagardintomis krapais. 🤤

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/220585606809888