Print Options:

Karkos Virtos Aluje ir Pakeptos su Naminiu Medaus BBQ Padažu

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 3 hrs Bendras Laikas: 3 hrs 30 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Ką panaudojam Naminam Medaus BBQ padažui?
  • 1 stiklinė Kečupas
  • 0.5 stiklinės Rudasis cukrus
  • 0.25 stiklinės Obuolių vyno actas
  • 2 valgomi šaukštai Medus
  • 1 arbatinis šaukštelis Druska
  • 1 arbatinis šaukštelis Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Česnako milteliai
  • 1 arbatinis šaukštelis Svogūnų milteliai
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Pipirai
  • Ką panaudojam karkoms?
  • 2 vienetai Karkos
  • 4 litrai Kauno alus Juodasis Porteris
  • 3 valgomi šaukštai Druska
  • 2 vienetai Morkos
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 8 vienetai Lauro lapeliai
  • 1 arbatinis šaukštelis Keturių pipirų mišinys žirneliais
  • 1.5 arbatinis šaukštelis Kvapniųjų pipirų žirneliai
  • 1 vienetas Česnakai
Kaip gaminam?
  1. Gaminam padažą

    Sumaišom BBQ padažo ingredientus, užverdam ir ant mažos kaitros leidžiam pavirti apie 15min. Atšaldom.

  2. Išverdam karkas alujeIšverdam karkas aluje

    Supilam alų į kazaną. Užverdam. Supilam druską, sumetam morkas, svogūnus, pipirus, nuluptą česnako galvą. Sudedam karkas. Jei karkos pilnai neapsemtos, tai dapilam alaus, kad pilnai apsemtų.
    Uždarom kazaną, uždarom kepsninę ir paliekam oro sklendes praviras minimaliai. Verdam mažoje kaitroje 2.5val. Verdant patikrinam ir jei reikia dapilam alaus.

  3. Kepam karkasKepam karkas

    Išimam karkas. Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180-200C temperatūroje.
    Karkas aptepam naminiu arba mėgstamu pirktiniu BBQ padažu, dedam į kepsninę ir kepam netiesioginėje kaitroje apie 30min.

  4. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su virtom bulvėm... mmm... 😋

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/244657021069413

Raktažodžiai: kiauliena,karkos,kazanas