Print Options:

Kepti Kotletai Troškinti Grybų Padaže su Bulvių Košę su Gorgonzola Pelėsiniu Sūriu

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 90 mins Bendras Laikas: 2 hrs
Porcijos 5
Ką panaudojam?
  • 800 gramai Jautiena
  • 800 gramai Kiauliena
  • 5 vienetai Batonas (riekelės)
  • Pienas
  • 3 vienetai Svogūnai
  • 3 vienetai Kiaušiniai
  • Druska
  • Keturių rūšių pipirai (malti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Raudonėlio prieskoniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Petražolių prieskoniai
  • 20 gramai Česnakai
  • 40 gramai Parmidžano sūris
  • Aliejus
  • Padažas
  • 350 gramai Pievagrybiai (rudieji)
  • 300 gramai Grietinėlė (36%)
  • 3 valgomi šaukštai Miltai
  • 200 gramai Svogūnai
  • 50 gramai Česnakai
  • 500 mililitrai Sultinys
  • 100 gramai Sviestas (2x50g)
  • Druska
  • Pipirai
Kaip gaminam?
    Gaminam kotletus
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Nuo batono riekių nupjaunam plutą. Beplučias riekes pamerkiam į pieną. Svogūnus supjaustom smulkiai. Kiaušinius išplakam. Sūrį sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam.
    Batono riekeles ištraukiam ir išgręžiam. Mėsą sumalam kartu su batonu.

  2. Formuojam kotletus

    Suberiam svogūnus. Pagardinam druska, pipirais. Suberiam raudonėlio ir petražolių prieskonius. Sudedam išspaustus česnakus.
    Sudedam sūrį. Viską gerai išmaišom. Leidžiam 10min. pastovėti. Dar kartą gerai išmaišom iki vientisos masės.
    Rankas pasitepam aliejumi. Ir formuojam vienodo dydžio kotletus (apie 200g dydžio).

  3. Kepam kotletus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Įstatom ketaus groteles. Palaukiam kol įkais.
    Dėl aromato užmetam rūkymo kaladėlę. Palaukiam kol pradės skleisti aromatą. Kepam kotletus iš viso apie 15-20 min. iš abiejų pusių kol apskrus.
    Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  4. Gaminam padažą
  5. Pasiruošiam ingredientus

    Pievagrybius supjaustom griežinėliais. Svogūnus supjaustom pusžiedižiais. Česnakus supjaustom smulkiai.

  6. Apkepam pievagrybius

    Į kepsninę įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam kol išgaruos vanduo, pakeps ir kiekis susitrauks. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  7. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Į puodą ištirpdom gabaliuką sviesto. Suberiam ir pamaišydami apkepam svogūnus kol pradės karamelizuotis. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  8. Gaminam padažą

    Į puodą ištirpdom gabaliuką sviesto. Suberiam miltus. Pamaišydami pakaitinam, kol miltai sugers ištirpusį sviestą.
    Supilam grietinėlę. Išmaišom. Supilam sultinį. Išmaišom. Sudedam svogūnus. Sudedam grybus. Suberiam česnakus. Išmaišom. Paragaujam. Priklausomai nuo sultinio, jei reikia pagardinam druska ir pipirais. Užverdam.

  9. Troškinam kotletus

    Sudedam kotletukus. Panardinam kad viską apsemtų. Jei trūksta padažo, galima dar truputį įpilti sultinio. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 15min, kol sutirštės padažas. Traukiam lauk.

  10. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su bulvių koše su Gorgonzola pelėsiniu sūriu gausiai apšlakstydami padažu, kartu su šviežiai raugtais agurkais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/360579429477171

Raktažodžiai: kiauliena,jautiena,kotletai,Gradfeu