Print Options:

KFC Chizza

Time
Pasiruošimo Laikas: 20 mins Gaminimo Laikas: 40 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 4
Description

Pica pagal KFC ant vištos pado 😄

Ką panaudojam?
  • 800 gramai Vištos krūtinėlė
  • 200 gramai Kukurūzų dribsniai
  • 0.5 valgomi šaukštai Čili prieskoniai
  • 1 valgomas šaukštas Paprikos prieskoniai
  • Druska
  • 3 vienetai Kiaušiniai
  • Mozzarella sūris (tarkuotas)
  • Konservuoti ananasai
  • Š. rūkyto bekono juostelės
  • Šv. Čili pipiriukai
  • Padažui panaudojam
  • Aliejus
  • 3 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • 200 mililitrai Vanduo
  • Druska
  • Pipirai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Raudonėlio prieskoniai
  • 6 valgomi šaukštai Ananasų sultys (skystimas iš konservuotų ananasų skardinės)
  • Sriracha padažas
  • 6 skiltelės Česnakas
  • Cukrus
Kaip gaminam?
  1. Pasigaminam padažąPasigaminam padažą

    Užsikuriam kepsninę ir kol anglys įsideginėja įstatom gilią keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam pomidorų pastą. Pamaišydami pakepam. Išspaudžiam česnaką. Įpilam vandens. Pagardinam druska, pipirais. Įberiam raudonėlio prieskonių. Įpilam ananasų sulčių (skystimo iš konservuotų ananasų). Pagal norimą aštrumą įpilam Sriracha padažo. Išmaišom. Pamaišydami paverdam keletą minučių, kol truputį sutirštės. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei pomidorų pastą suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojame įberdami cukraus. Traukiam lauk.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui ir kol kaista pasiruošiam Chizzas.

  2. Paruošiam ingredientus

    Kukurūzų dribsnius suberiam į maišelį ir kočėlo pagalba susmulkinam. Įberiam čili prieskonių, paprikos prieskonių, druskos. Išmaišom iki vientisos masės. Paragaujam ar ko netrūksta.
    Jei reikia, iš krūtinėlės išpjaunam kauliukus, plėves ir t.t. Jei krūtinėlė labai stora, tai paploninam perpjaudami per vidurį. Uždengiam maistine plėvele ir ploninam iki plono picos pado su plokščiu mėsos plaktuku.
    Didelėje lėkštėje paskleidžiam kukurūzinius džiuvėsėlius, dideliame inde išplakam kiaušinius su trupučiu vandens. Dažom vištienos padukus iš abiejų pusių kiaušinio plakinyje ir kukurūziniuose džiuvėsėliuose.

  3. Surenkam ChizzasSurenkam Chizzas

    Dedam chizzos padukus ant kepimo popieriaus. Patepam pasiruoštu padažu. Užbarstom tarkuotu sūriu. Išdėliojam norimus picos priedus. Mes pasirinkom: konservuoto ananaso gabaliukus, š. rūkyto bekono gabaliukus ir šv. čili gabaliukus.

  4. Kepam ChizzasKepam Chizzas

    Palaukiam kol kepsninė įkais iki 180C temperatūros. Netiesioginėje kaitroje kepam pasiruoštas Chizzas apie 20min.

  5. Pateikiam ir ragaujam!

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/178813494320433

Raktažodžiai: pica,kfc,chizza