Print Options:

KFC Vištiena

KFC Vištiena ir Vištainiai (Chickenburgeriai)
Time
Pasiruošimo Laikas: 12 hrs Gaminimo Laikas: 25 mins Bendras Laikas: 12 hrs 25 mins
Porcijos 6
Ką panaudojam?
  • 0.5 kilogramai Vištų sparneliai
  • 0.5 kilogramai Vištų peteliai
  • 0.5 kilogramai Vištų ketvirčių mėsa
  • Miltai
  • Paprikos prieskoniai
  • Druska
  • Ką panaudojam marinatui?
  • 2 valgomi šaukštai Alyvuogių aliejus
  • 2 vienetai Čili pipirai
  • 20 gramai Čili prieskoniai
  • 1 arbatinis šaukštelis Pipirai
  • 2 valgomi šaukštai Imbiero prieskoniai
  • 200 mililitrai Vanduo
  • Druska
  • Ką panaudojam baltam padažui?
  • 1.5 stiklinė Graikiškas jogurtas
  • 3 valgomi šaukštai Švž. krapai
  • 1 valgomas šaukštas Česnakų prieskoniai
  • 0.25 stiklinės Parmezano sūris (tarkuotas)
  • 2 valgomi šaukštai Citrinų sultys
Kaip gaminam?
  1. Gaminam marinatą ir marinuojam vištienąGaminam marinatą ir marinuojam vištieną

    Iš čili pipiro išimam sėklas. Čili pipirą supjaustom gabaliukais ir išspaudžiam per česnakų spaudyklę.
    Inde sumaišom vandenį, aliejų, čili prieskonius, pipirus, išspaustą čili pipirą, imbiero prieskonius. Pagardinam druska.
    Vištieną sudedam į marinatą ir marinuojam šaldytuve bent 12val.

  2. Pasigaminam naminį baltą padažą

    Krapus supjaustom smulkiai. Sūrį sutarkuojam.
    Sumaišom inde graikišką jogurtą, krapus, česnakų prieskonius, Parmezano sūrį ir citrinos sultis. Uždengiam ir dedam į šaldytuvą 1 val. pastovėti.

  3. Paruošiam vištieną gruzdinimui

    Sumaišom miltus, su paprikos prieskoniais ir pagardinam druska. Suberiam į didelę lėkštę arba padėklą.
    Vištieną ištraukiam iš marinato. Sudedam į miltus ir pavoliojam kad iš visų pusių pasidengtų.
    Traukiam lauk, sudedam į sietą ir nupurtom miltų perteklių. Su sietu panardinam į vandenį. Plaukiam kol išeis oras - burbuliukai. Ištraukiam ir nupurtom vandenį.
    Vištieną iš sieto grąžinam atgal į miltus. Vėl is visų pusių išvoliojam miltais, kad pasidengtų. Nupurtom miltų perteklių.Traukiam lauk.

  4. Gruzdinam vištienąGruzdinam vištieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus puodą. Įpilam daug aliejaus. Įkaitinam iki 170-175C temperatūros.
    Dalimis, kad neatšaltų aliejus, gruzdinam vištienos gabaliukus 9-10min kol gražiai apskrus.

  5. VištainiaiVištainiai

    Vištainiai: pagrilintos mėsainių bandelės, gruzdinta vištų šlaunelių mėsa, baltas padažas, salotos lapas, raudonieji svogūnai, pomidorai.

  6. Pateikiam ir ragaujam!KFC Vištiena ir Vištainiai (Chickenburgeriai)

    KFC vištieną pateikiam su baltu padažu ir garstikečunezu (Majonezas, Garstyčios, Kečupas).

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/209657124569403

Raktažodžiai: kfc,vištiena,vištainiai,chickenburgeriai