
Kiaulienos Išpjova Čenakuose su Pievagrybiais Vyno-Grietinėlės Padaže
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Kiaulienos išpjovą supjaustom griežinėliais. Šoninę supjaustom šiaudeliais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Česnakus ir salierus supjaustom griežinėliais.
-
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų keptuvė apkepam mėsą. Atidedam į šalį.
-
Į keptuvę sudedam šoninę. Pavartydami apkepam kol truputį apskrus.
-
Suberiam svogūnus, česnakus ir salierus. Pamaišydami apkepam kol suminkštės.
-
Supilam vyną. Išmaišom. Pamaišydami truputį pakaitinam.
-
Į keptuvę grąžinam mėsą. Išmaišom. Pagardinam druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Išmaišom. Traukiam lauk.
-
Kepsninė paruošiame kepimui netiesioginėje kaitroje 180C temperatūroje. O kol kaista kepsninė paruošiam čenakus.
-
Paskirstom mėsą su daržovėmis į čenakus. Į kiekvieną čenaką įdedam po gabaliuką sviesto. Uždengiam.
-
Čenakus statom į kepsninę ir 1 val. kepam netiesioginėje kaitroje.
-
Inde sumaišom 1 v. š. krakmolo su šlakeliu grietinėlės. Maišom, kad gautųsi vientisa pasta. Įpilam dar grietinėlės. Išmaišom. Supilam visą likusią grietinėlę. Išmaišom.
-
Čenakus atidengiam. Supilam grietinėlę. Uždengiam ir paliekam troškintis dar 10-15 min. Traukiam lauk.
-
Pateikiam su virtomis bulvėmis.
Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/