Print Options:

Kiaulienos Medalionai Vyno-Pievagrybių Padaže su Laukiniais Ryžiais

Kiaulienos Medalionai Vyno-Pievagrybių Padaže su Laukiniais Ryžiais
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 90 mins Bendras Laikas: 2 hrs
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 2 vienetai Kiaulienos išpjova
  • 300 gramai Šaltai rūkyta šoninė
  • 1 valgomas šaukštas Sultinys (koncentruotas arba kubelis)
  • 1 stiklinė Baltas vynas
  • 4 valgomi šaukštai Miltai
  • 2 vienetai Morkos
  • 2 vienetai Raudonieji svogūnai
  • 6 vienetai Gvazdikėliai
  • 250 gramai Rudieji pievagrybiai
  • Švž. čiobreliai (pundelis)
  • 300 mililitrai Grietinėlė
  • Švž. petražolės
  • Druska
  • Pipirai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Išpjovą supjaustom 2-3cm storio medalionais.
    Šoninę supjaustom kubeliais.
    Sultinio koncentratą ištirpdom 0.5L verdančio vandens.
    Morkas supjaustom gabaliukais.
    Svogūnus nulupam. Perpjaunam per pusę. Į puseles susmeigiam gvazdikėlius.
    Pievagrybius supjaustom stambiais gabalais.
    Švž. čiobrelius perrišam kulinarine virve, kad būtų lengviau surasti ir ištraukti.

  2. Apkepam šoninę

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Kol puodas šaltas suberiam ir tolygiai ant dugno paskirstom šoninės kubelius. Pamaišydami tirpdom riebalus, apkepam kol apskrus. Su kiaurasamčiu traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  3. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Ant dugno išdėliojam išpjovos medalionus. Kepam apie 4-6 minutes kol apskrus. Apverčiam ir kepam dar 4-6 minutes kol apskrus. Vidus gali likti neiškepęs.

  4. Apkepam miltusApkepam miltus

    Suberiam miltus. Išmaišom. Pamaišydami pakaitinam. Prieš pat pradedant miltams degti supilam vyną. Išmaišom, kad nuo dugno viskas atšoktų.

  5. Troškinam

    Supilam sultinį. Sudedam svogūnų puseles. Suberiam apskrudintus šoninės gabaliukus. Suberiam morkas. Išmaišom. Jei trūksta - dapilam karšto vandens, kad padažas viską padengtų. Pagardinam druska ir pipirais. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Leidžiam 30-40 min. pasitroškinti.

  6. Troškinam grybusTroškinam grybus

    Suberiam pievagrybius. Panardinam švž. čiobrelių ryšulį. Supilam grietinėlę. Išmaišom.
    Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Leidžiam dar 15 min. pasitroškinti.

  7. Užbaigiam patiekalą

    Jei padažas nepakankamai sutirštėjo, tai 100ml šalto vandens ištirpdom kukurūzų krakmolą. Lėtai pilam į padažą pastoviai maišydami ir stebim kaip tirštėja.
    Išimam čiobrelius ir svogūnų puseles. Išmetam.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska ir pipirais. Traukiam lauk.

  8. Pateikiam ir ragaujam!Kiaulienos Medalionai Vyno-Pievagrybių Padaže su Laukiniais Ryžiais

    Pateikiam medalionus su pievagrybiais, laukiniais ryžiais, gausiai apšlakstydami padažu.

    Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: kiauliena,išpjova,medalionai