Kiaulienos Pažandės Šašlykai su Tomato Glaze ir Sojos glazūra
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Išspaudžiam svogūnų sultis.
-
Supjaustom mėsą šašlykiniais gabaliukais. Sudedam į indą. Supilam svogūnų sultis, pomidorų sultis, pagardinam druska ir pipirais. Sudedam kvapniuosius pipirų žirnelius, lauro lapelius. Viską išmaišom. Uždengiam ir paliekam keletai valandų kambario temperatūroje. Statom į šaldytuvą marinuotis 24-48val.
-
Mėsą traukiam lauk. Sumaunam ant iešmų. Dar apibarstom švž. maltais pipirais. Prikaišiojam česnako skiltelių. Apvyniojam aliuminio folija. Apspaudžiam. Galus užspaudžiam.
-
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Palaukiam kol anglys pasidengs pelenais. Gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos.
-
Dedam aliuminiu apvyniotus iešmus ir kepam pavartydami apie 30-40 min. Traukiam lauk.
-
Indelyje sumaišom BBQ Tomato Glaze padažą ir sojų padažą.
-
Nuimam aliuminio foliją. Iešmus grąžinam į kepsninę ir tiesioginėje kaitroje, pastoviai vartant truputį apskrudinam. Atsargiai! Kils liepsnos!
-
Gabaliukus aptepam iš visų pusių padažų mišiniu. Dar truputį pavartydami pakepam kol karamelizuosis. Traukiam lauk.
-
Keletą svogūnų supjaustom žiedais. Suberiam į ketaus puodą. Paskirstom ant dugno.
-
Mėsos gabaliukus numaunam nuo iešmų ir sudedam i ketaus puodą ant svogūnų. Puodą uždengiam Statom į kepsninę. Kepsninę uždengiam ir paliekam viską pastovėti dar 5-10 minučių. Traukiam lauk.
-
Pateikiam su duonelėm, svogūnų ir čiliukų žiedais.
Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/
