Nesvarbu lėkštės dydis. Svarbu proporcijos 💪Pagal visas dietologų rekomendacijas 😄 mėsa sudaro ketvirtadalį viso patiekalo 🤷♂️ o toliau jau
👉 su 🍚 ryžiais, 🔴 ridikėliais, 🌶 čili pipiriukais, 🧅 marinuotais svogūnais ir 🍅 pomidoriukais. Ir, aišku, su šviežiais 🥒 ir šviežiai paraugtais agurkėliais 👌
Svogūnus supjaustom pusžiedžiais arba žiedais. Suberiam į indą. Pagardinam 1 a.š. druskos. Gerai išspaudžiam, išmaigom, kad išsiskirtų sultys. Paliekam 15-30 min. pastovėti kol pjaustysime mėsą.
Mėsą supjaustom šašlykiniais gabaliukais. Sudedam į svogūnus. Pagardinam druska, pipirais. Išspaudžiam citrinų sultis. Sudedam garstyčias. Supilam Suliko. Viską gerai išmaišom. Mėsą gerai išmaigom, išmasažuojam.
Uždengiam ir dedam į šaldytuvą marinuotis 12-24 val. Arba keletą valandų kambario temperatūroje. Arba su virtuvės kombainu, uždėjus tešlos antgalį ant mažiausio greičio 10 min. sukam (arba 10-20 min. intensyviai maišom rankytėm...😅)
Pabaigus maišyti paliekam dar 30min. pastovėti kambario temperatūroje.
Paruošiam kepsninę kepimui tiesioginėje kaitroje. Naudojam senas anglis arba anglių dedam nedaug. Anglys turi būti pilnai pasidengusios pelenais. Anglis gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos.
Kepam 20-40 min. vartydami iki kol atrodys iškepę arba iki vidinės 65-68C. Traukiam lauk ir keletą minučių paliekam uždengus šiltai pailsėti.
Svogūnus supjaustom žiedais, apšlakstom aliejumi, pagardinam druska ir pipirais, įdedam žiupsnelį cukraus, apšlakstom obuolių actu. Išmaišom ir paliekam 20-30 min. pastovėti kambario temperatūroje.
Petražoles supjaustom smulkiai. Pomidoriukus pjaunam per pusę. Inde sumaišom alyvuogių aliejų, actą, druską, cukrų. Išspaudžiam česnakus. Viską sudedam į indą. Pagardinam druska, pipirais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Paliekam 2-3 val. pasimarinuoti šaldytuve arba 30-60 min. kambario temperatūroje.
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/