Print Options:

Kiaulienos Šoninė su Bulvių Skiltelėm, Pievagrybiais Garstyčių-Medaus Padaže

Time
Pasiruošimo Laikas: 24 24 hrs Gaminimo Laikas: 180 180 mins Bendras Laikas: 27 hrs
Porcijos 4
Description

Šoninikė išmasažuota, pakepta, parūkyta, glazūruota. Su bulvių skiltelėmis ir grybukais. 🥰
Grūdėtų garstyčių ir medaus padaže. 😍
O kur dar marinuoti agurkėliai ir rauginti kopūsčiukai į kompaniją. 🤤
Ir sėdi sau visas toks sotus. Nekilnojamas turtas 🏠 Ufff... 😇

Ką panaudojam?
  • 1.5 kilogramas Kiaulienos šoninė (su oda)
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
  • 1 vienetas Apelsinai
  • BBQ prieskoniai
  • 1 stick Švž. rozmarinai
  • Bulvės
  • 250 gramai Rudieji pievagrybiai
  • 4 vienetai Svogūnai
  • 10 skiltelės Česnakai
  • Švž. čiobreliai
  • Aliejus
  • 100 mililitrai Obuolių sultys
  • 50 mililitrai Sojų padažas
  • Grūdėtos garstyčios
  • Medus
  • Citrinų rūgštis
  • Rūkymo kaladėlės
Kaip gaminam?
  1. Marinuojam šoninęMarinuojam šoninę

    Kiaulienos šoninės odą įpjaustom. Nuo rozmarino nuskabom lapelius. Smulkiai supjaustom.
    Nuo apelsino nutarkuojam oranžinę žievės dalį (tik oranžinę).
    Indelyje sumaišom aliejų su BBQ prieskoniais, apelsino žieve ir rozmarinu iki vientisos masės.
    Pasiruošta prieskonių masę iš visų pusių gerai ištepam įmasažuojam į mėsą, kad patektų ir į tarpelius.
    Mėsą standžiai suvyniojam į kepimo popierių ir aliuminio foliją. Dedam į šaldytuvą ir marinuojam 12-24 val.

  2. Kepam mėsą aliuminio folijoje

    Mėsą iš šaldytuvo išimam likus keletai valandų iki kepimo. Paliekam kambario temperatūroje.
    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 100-110C temperatūroje. Dedam mėsą įsuktą folijoje ir kepam 2 val.

  3. Pasiruošiam ingredientus

    Pasiruošiam glazūrą:
    Indelyje sumaišom obuolių sultis su sojų padažu.

    Bulves nuplaunam, supjaustom skiltelėmis. Svogūnus supjaustom stambiais ketvirtąžiedžiais. Pievagrybius perpjaunam per pusę arba ketvirčiais.
    Česnakus supjaustom smulkiai. Nuo čiobrelio šakelių nuskabom lapelius.

  4. Paruošiam bulves ir grybusParuošiam bulves ir grybus

    Į kepimo formą sudedam bulves, svogūnus ir pievagrybius. Apibarstom česnakais.
    Pagardinam druska ir švž. maltais pipirais. Apibarstom čiobrelio lapeliais.
    Apšlakstom aliejumi. Išmaišom.

  5. Rūkom šoninę ir kepam

    Iš kepsninės traukiam lauk kiaulieną. Oro sklendes atidarom daugiau, kad temperatūra pakiltų iki 180C laipsnių.
    Mėsą išimam iš aliuminio folijos ir popieriaus.
    Dedam ant kepimo formos virš daržovių supjaustyta oda į viršų.
    Apšlakstom ir aptepam viršų pasiruošta glazūra, kad patektų ir į tarpelius.
    Kepimo formą dedam į kepsninę. Į anglis įmetam keletą rūkymo kaladėlių. Kepsninę uždarom ir netiesioginėje 180-200C temperatūroje kepam dar 35-50 minučių, kol iškeps bulvės. Kepimo metu, karts nuo karto, aptepam pasiruošta glazūra.

  6. Paruošiam padažą

    Kol kepa pasiruošiam padažą: sumaišom grūdėtas garstyčias su skystu medumi, saldumą subalansuojam įpildami truputį citrinų sulčių.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam kiaulienos šoninę su padažu, raugintais kopūstais, marinuotais agurkėliais ir kartu paruoštomis daržovėmis.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: kiauliena,šoninė