Print Options:

Kiaulienos Šonkauliai Kazane su Artimųjų ir Tolimųjų rytų skoniais

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 75 mins Bendras Laikas: 1 hr 45 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1.6 kilogramas Kiaulienos šonkauliai
  • 280 gramai Adžika
  • Aliejus
  • 13 skiltelės Česnakai
  • 55 gramai Imbieras
  • 2 vienetai Čili pipirai
  • 2 valgomi šaukštai Rudasis cukrus
  • Švž. malti pipirai
  • 50 mililitrai Sojų padažas (nesūrus)
  • 1 litras Alus
  • Sezamo sėklos
  • Svogūnų laiškai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientus ir marinuojam šonkaulius

    Nuo šonkaulių nulupam plėves ir supjaustom po vieną. Česnakus, imbierą ir čili pipirą supjaustom smulkiai.
    Paragaujam adžiką ir sojų padažą dėl sūrumo, nes vėliau reikės nuspręsti kiek pilti sojų padažo, kad nebūtų per sūru.

    Inde sumaišom adžiką ir 3 v.š. aliejaus. Šonkaulius sudedam į didelį indą, supilam adžikos-aliejaus mišinį ir viską gerai išmaišom, kad visur pasidengtų. Paliekam marinuotis kol paruošime kepsninę.

  2. Apkepam čensakus, imbierą ir čili pipirąApkepam čensakus, imbierą ir čili pipirą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įkaitinam truputį aliejaus.
    Sudedam česnakus, imbierą ir čili pipirą. Pamaišydami 30-40 sek. apkepam kol pasklis aromatai.

  3. Apkepam šonkaulius

    Sudedam šonkaulius. Iš visų pusių apkepam kol apskrus.

  4. Troškinam ir padengiam padažuTroškinam ir padengiam padažu

    Pagardinam švž. maltais pipirais. Suberiam cukrų. Supilam sojų padažą. Įpilam alaus, bet ne per daug, kad pilnai nepadengtų visų šonkaulių.
    Kazano nedengiam. Kepsninę uždarom. Troškinam aluje 30-45min. kol šonkauliai taps minkšti. Tarpuosę šonkaulius pamaišom, perverčiam ir jei reikai dapilam alaus. Per vidurį kepimo paragaujam padažą ar ko netrūksta, jei trūksta sūrumo, tai dar įpilam sojų padažo.
    Rezultate padažas turi sutirštėti ir pilnai padengti šonkaulius.

  5. Pateikiam ir ragaujamKiaulienos šonkauliai kazane su Artimųjų ir Tolimųjų rytų skoniais

    Pateikiam su ryžiais apkeptais su kiaušiniu ir žirneliais, apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/216213120580470

Raktažodžiai: šonkauliai,kiauliena,azija,rytai