Print Options:

Kiaulienos Šonkauliai su Naminėmis Bulvytėmis

Kiaulienos šonkauliai bomba
Porcijos 4
Description

Minkšti, valgant lengvai slydo nuo kaulo, bet ir nebyrėjo. Pagal kepimo laikus (ploniems šonkauliams) pasiektas idealus balansas. ✔️
Savadarbis padažas pikantiškas, bet ne per aštrus ir nesunkus, idealiai tinka prie šonkauliukų ir prie bulvyčių. ✔️

Ką panaudojam?
    Ką panaudojam šonkauliams?
  • 3 vienetai Kiaulienos šonkauliai (juostos)
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • Ką panaudojam padažui?
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 5 skiltelės Česnakai
  • 400 mililitrai Trinti pomidorai
  • 5 valgomi šaukštai Vorčesterio padažas
  • 1.5 valgomas šaukštas Sriracha padažas
  • 150 mililitrai Ananasų sultys
  • 2 valgomi šaukštai Obuolių actas
  • 2.5 valgomi šaukštai Cukrus
  • Druska
  • Ką panaudojam bulvytėms?
  • 4 valgomi šaukštai Bulvės (didelės)
  • Aliejus (alyvuogių)
  • Druska
  • Česnakų prieskoniai
  • Paprikos prieskoniai
Kaip gaminam?
    Pirmiausia pasigaminam padažą
  1. Apkepam svogūnus ir česnakusApkepam svogūnus ir česnakus

    Svogūnus supjaustom pusžiedžiais.
    Keptuvėje įpilam aliejaus suberiam svogūnus. Pavartydami pakepinam. Česnako skilteles sutraiškom ir suberiam į keptuvę. Kepam pamaišydami kol svogūnas pagels ir taps minkštas.

  2. Pagaminam padažą

    Supilam trintus pomidorus, vorčesterio padažą, obuolių actą, Sriracha padažą, ananasų sultis, cukrų, padruskinam. Išmaišom. Paragaujam. Jei ko nors trūksta dadedam. Išmaišom, uždengiam keptuvę, uždarom kepsninę ir sklendes paliekam atviras minimaliai. Taip troškinam apie 15-25min. Tarpe patikrinam tirštumą: per dugną braukiant su mentele turi likti takas. Kai tai nutiks reiškia tirštumas geras.
    Pilam į indą ir paliekam atšalti. Kai atšals sublenderiuojam viską į vientisą masę.

  3. Gaminam šonkaulius
  4. Rūkom šonkauliusRūkom šonkaulius

    Šonkaulius išimam iš šaldytuvo iš anksto, kad būtų kambario temperatūros. Nuo šonkaulių nuplėšiam plėves, apšlakstom alyvuogių aliejumi, sumaišom druską ir j. pipirus, įtrinam šonkaulius iš visų pusių ir rūkom 30min. 120-150C temperatūroje netiesioginėje kaitroje su norimomis rūkymo kaladėlėmis.

  5. Kepam šonkaulius aliuminio folijojeKepam šonkaulius aliuminio folijoje

    Šonkaulius įvyniojam į aliuminio foliją ir netiesioginėje kaitroje kepam 150-160C 40min.

  6. Glazūrojam šonkaulius su pasiruoštu padažuKepam šonkauliu

    Išimam iš folijos, ištepam abi puses su pasiruoštu padažu ir kepam dar 10-20 min.

  7. Gaminam bulvytes
  8. Gaminam bulvytes

    Bulves nuplaunam, nupjaunam smailus galus. Supjaustom išilgai į fri šiaudelius. Suberiam į indą, užpilam alyvuogių aliejaus, druską, česnakų miltelius, paprikos miltelius. Išmaišom.
    Sudedam į folinį indą ir dedam į kepsninės apatinį aukštą kartu su šonkauliais. Kepam tiek pat kiek šonkaulius.

  9. Pateikiam ir ragaujam!
  10. Šonkaulius ir bulvytes pateikiame su likusiu padažu.

    Skanaus! 💣😋

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje:  https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/110367914498325

Raktažodžiai: šonkauliai,kiauliena,grill,bbq