Klasikinis Airiškas Jautienos Troškinys
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Mėsą supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Pagardinam druska ir pipirais. Svogūnus ir česnakus supjaustom smulkiai. Šoninės juosteles supjaustom plokštelėm. Morkas supjaustom 1cm storio griežinėliais. Salierų stiebus supjaustom griežinėliais.
-
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam ir įkaitinam aliejų. Dalimis, kad neatšaltų puodas apkepam mėsą. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
-
Suberiam svogūnus ir česnakus. Pamaišydami porą minučių apkepam.
-
Sudedam šoninės juosteles. Išmaišom. Pamaišydami apkepam kol parus.
-
Sudedam morkas ir salierus. Išmaišom. Pamaišydami keletą minučių apkepam.
-
Sudedam miltus. Išmaišom. Pamaišydami minutę kitą apkepam.
-
Supilam alų ir sultinį. Sudedam pomidorų pastą. Gerai viską išmaišom, kad pasta ištirptų.
-
Sudedam čiobrelių prieskonius. Sumetam lauro lapelius. Grąžinam apkeptą mėsą kartu su išsiskyrusiomis sultimis. Išmaišom.
-
Užverdam. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 2 val. Tarpe patikrinam ir permaišom.
-
Puodą atidengiam ir troškinam dar 45 minutes arba iki kol padažas sutirštės ir kiekis sumažės. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia pagardinam troškinį druska ir pipirais.
-
Traukiam lauk.
-
Pateikiam su bulvių koše.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/
