Klasikinis Airiškas Jautienos Troškinys

Porcijos: 4 Bendras Laikas: 3 hrs 5 mins
🥩 Jautiena apkepta su 🥓 bekonu, 🥕 morkom, 🌵 salierais, 🧅 svogūnais. Troškinta 🍵 sultinyje ir Guinness 🍺 aluje Grand feu ketaus puode. Su bulvių koše 💛
pinit View Gallery 3 photos

Klasikinis Airiškas Jautienos Troškinys

Pasiruošimo Laikas 20 mins Gaminimo Laikas 165 mins Bendras Laikas 3 hrs 5 mins
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Mėsą supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Pagardinam druska ir pipirais. Svogūnus ir česnakus supjaustom smulkiai. Šoninės juosteles supjaustom plokštelėm. Morkas supjaustom 1cm storio griežinėliais. Salierų stiebus supjaustom griežinėliais.
  2. Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam ir įkaitinam aliejų. Dalimis, kad neatšaltų puodas apkepam mėsą. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
  3. Suberiam svogūnus ir česnakus. Pamaišydami porą minučių apkepam.
  4. Sudedam šoninės juosteles. Išmaišom. Pamaišydami apkepam kol parus.
  5. Sudedam morkas ir salierus. Išmaišom. Pamaišydami keletą minučių apkepam.
  6. Sudedam miltus. Išmaišom. Pamaišydami minutę kitą apkepam.
  7. Supilam alų ir sultinį. Sudedam pomidorų pastą. Gerai viską išmaišom, kad pasta ištirptų.
  8. Sudedam čiobrelių prieskonius. Sumetam lauro lapelius. Grąžinam apkeptą mėsą kartu su išsiskyrusiomis sultimis. Išmaišom.
  9. Užverdam. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 2 val. Tarpe patikrinam ir permaišom.
  10. Puodą atidengiam ir troškinam dar 45 minutes arba iki kol padažas sutirštės ir kiekis sumažės. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia pagardinam troškinį druska ir pipirais.
  11. Traukiam lauk.
  12. Pateikiam su bulvių koše.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *