Labai Aštrus a la Meksikietiškas Jautienos Troškinys Birria De Res
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam marinatą-padažą: Svogūnus, 3 pomidorus ir česnakus supjaustom smulkiai. Mėsą supjaustom gabalais. Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200-210C temperatūroje. Sudedam čili pipirus, į kompanija porą didelių pomidorų. Kepam 15-20 min. Kol paskrus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
-
Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam smulkiai pjaustytus svogūnus ir pomidorus. Pamaišydami 5 min. apkepam kol suminkštės. Suberiam česnakus. Keletą minučių pamaišydami apkepam. Traukiam lauk.
-
Į blenderį sudedam apkeptus svogūnus, visus pomidorus ir česnakus su skysčiu iš keptuvės, apkeptus čili pipirus. Sudedam raudonėlio prieskonius, cinamono prieskonius, kumino prieskonius, imbiero prieskonius. Pagardinam druska ir pipirais. Supilam obuolių sidro actą ir 1 stiklinė jautienos sultinio. Sublenderiuojam viską iki vientisos masės.
-
Į didelį indą sudedam mėsą. Supilam sublenderiuotą padažą. Išminkom, išmaišom. Uždengiam ir statom į šaldytuvą marinuotis bent 2 val., bet geriausiai per naktį.
-
Gaminam patiekalą: Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Supilam mėsą kartu su padažu. Supilam 3-4 stiklines jautienos sultinio. Išmaišom. Užverdam. Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras pusiau. Troškinam viską 3 val., kol mėsą bus minkšta ir lengvai irs. Tarpe patikrinam, permaišom, paragaujam. Jei reikia, dar pagardinam druska ar pipirais. Rūgštumą subalansuojam įberdami cukraus. Mėsą išimam, suplėšom ir grąžinam atgal į puodą. Suberiam kukurūzus be skysčio. Išmaišom. Truputį pakaitinam, kad viskas sušiltų. Traukiam lauk.
-
Pateikiam karštą užtarkuodami truputį sūrio, kad tirptų. Apibarstydami raudonaisiais svogūnais, kalendra, čili pipirais, apšlakstom laimo sultimis. Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/
