Print Options:

Mandžūriška Vištiena

Mandžūriška Vištiena
Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 15 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 800 gramai Vištienos šlaunelių mėsa be odos (arba krūtinėlė)
  • Druska
  • Pipirai
  • 4 vienetai Kiaušiniai
  • 7 valgomi šaukštai Kukurūzų krakmolas
  • 10 skiltelės Česnakai
  • 2 vienetai Rausvieji svogūnai
  • 1 vienetas Žalioji švž. paprika (1-1.5vnt. priklausomai nuo dydžio)
  • 1 vienetas Raudonoji švž. paprika (1-1.5vnt. priklausomai nuo dydžio)
  • 3 vienetai Morkos
  • 2 valgomi šaukštai Sojų padažas (nesūrus)
  • 1 valgomas šaukštas Austrių padažas
  • 1 valgomas šaukštas Ryžių actas
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Rudasis Cukrus
  • 0.5 stiklinės Vanduo
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Vištieną supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.Svogūnus ir paprikas supjaustom trikampiais. Morkas supjaustom plonais griežinėliais. Nuo kiaušinių atskiriam baltymus. Česnakus supjaustom smulkiai.
    Inde sumaišom kiaušinių baltymus ir 4-6 v.š. kukurūzų krakmolo. Krakmolo kiekį parenkam pagal mišinio klampumą. Turi gautis lipni, klampi masė. Į mišinį suberiam vištienos gabaliukus, pagardinam druska ir gerai išmaišom, kad mėsa iš visų pusių pasidengtų mišiniu.

  2. Gruzdinam vištienąGruzdinam vištieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir įkaitinam nemažai aliejaus. Kai aliejus įkais, atsargiai, kas keletą sekundžių, merkiam vištienos gabaliukus vieną po kito į aliejų saugodami kad nesuliptų. Gruzdinam kol gražiai apskrus ir iškils į paviršių. Traukiam lauk ir atidedam į šalį ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejų. Kepam dalimis, ne per didelėmis porcijomis.

  3. Apkepam svogūnus su česnakais

    Išpilam aliejų. Jei reikia kazaną išvalom su popieriniu rankšluoščiu. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol įkais. Suberiam česnakus ir svogūnus. Pamaišom. Palaukiam kol pradės sklisti aromatas.

  4. Apkepam daržovesApkepam daržoves

    Suberiam papriką ir morkas. Pamaišom. Supilam sojų padažą, austrių padažą, actą, cukrų, vandenį. Pagardinam pipirais. Išmaišom. Keletą minučių pamaišydami pakepam.

  5. Užbaigiam patiekaląMandžūriška Vištiena

    Pasiruošiam tirštiklį: sumaišom 1 v.š. kukurūzų krakmolo su 2 v.š. vandens.
    Į kazaną įpilam truputį tirštiklio. Maišydami stebim kaip tirštėja. Jei reikia dar įpilam truputį tirštiklio, kol padažo tirštumas tenkins. Suberiam vištienos gabaliukus. Išmaišom, kad visi gabaliukai pasidengtų padažu.

  6. Pateikiam ir ragaujamMandžūriška Vištiena

    Pateikiam su laukiniais ryžiais paruoštais su česnaku ir kiaušiniu, papuošdami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, sezamo sėklomis.

    Jei norima aštriau, tai šiam patiekalui paaštrinti labai gerai tinka naminis čili aliejus: į keptuvę įpilam alyvuogių aliejaus įkaitinam ir nuimam nuo kaitros. Į karštą aliejų suberiam džiovintus traiškytus piri-piri pipiriukus, čili pipiriukus, įpilam kajeno pipirų miltelių ir sezamo sėklų. Išmaišom ir paliekam atšalti. Susipilam į uždaromą indą ir saugom šaldytuve. Kai reikia gardinam visus rytietiškus patiekalus 🌶🌶🌶😋

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/187779113423871

Raktažodžiai: vištiena,kinų,maistas,azija,mandžūriška