Print Options:

Mėsos Kukuliukai Grandfeu Puode Troškinti Daržovių-Vaisių Padaže

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 80 mins Bendras Laikas: 1 hr 50 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 500 gramai Jautiena
  • 500 gramai Kiauliena
  • 1 vienetas Porai
  • 75 gramai Malti džiuvėsėliai
  • Švž. Krapai
  • Švž. Petražolės
  • Švž. Kalendra
  • Druska
  • Pipirai
  • Kvapnieji pipirai
  • Kalendros prieskoniai
  • Gvazdikėliai
  • 1 vienetas Anyžiaus žvaigždutės
  • Ką panaudojam padažui?
  • 200 gramai Svogūnai
  • 250 gramai Paprikos
  • 150 gramai Obuoliai
  • 200 gramai Slyvos
  • Aliejus
  • 250 gramai Konservuoti trinti pomidorai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Pipirus, kvapniuosius pipirus, kalendros prieskonius, gvazdikėlius ir anyžiaus žvaigždutę sumalam.

    Svogūnus supjaustom smulkiai. Iš slyvų, obuolių ir paprikų išimam kauliukus, sėklas. Supjaustom gabaliukais.
    Iš obuolių išpjaunam sėklas. Supjaustom gabaliukais.

  2. Formuojam kukuliukusFormuojam kukuliukus

    Mėsą sumalam kartu su džiuvėsėliais, poru, žalumynais. Suberiam pusę sumaltų prieskonių. Pagardinam druska.
    Krapus, petražoles ir kalendrą supjaustom smulkiai ir sudedam į maltą mėsą. Viską išmaišom. iki vientisos masės.
    Formuojam 100g dydžio kukuliukus.

  3. Į puodą sudedam svogūnus ir kukuliukusĮ puodą sudedam svogūnus ir kukuliukus

    Į Grandfeu ketaus puodą įpilam ir paskirstom aliejų. Suberiam ir paskirstom svogūnus. Ant viršaus išdėliojam mėsos kukuliukus.

  4. Sudedam vaisius ir paprikas

    Suberiam slyvas, obuolius ir paprikas. Apibarstom likusiais maltais prieskoniais. Pagardinam druska.
    Supilam trintus pomidorus. Puodą uždengiam.

  5. Troškinam

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu puodą. Kaitinam kol pasigirs burbuliavimas.
    Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam pusiau praviras. Troškinam 30-50min.

  6. Užbaigiam patiekalą

    Paragaujam padažą ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska. Jei pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus.
    Viską uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai ir žemoje temperatūroje paliekam troškintis dar 30min.

  7. Pateikiam ir ragaujam!Mėsos Kukuliukai Grandfeu Puode Troškinti Daržovių-Vaisių Padaže

    Traukiam lauk ir pateikiam kukuliukus apšlakstydami padažu su virtais ryžiais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/283568607178254

Raktažodžiai: troškinus,troškiniai,grandfeu,kukuliai