Print Options:

Piktų Azijos Vištų Sparneliai su Saldžiai Aštriu Padažu

Piktų azijos vištų sparneliai
Time
Pasiruošimo Laikas: 10 10 mins Gaminimo Laikas: 80 80 mins Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 4
Description

Nerealiai skanūs sparneliai 💥💯😋

Ką panaudojam?
  • Vištų sparneliai (vidinės dalys)
  • Svogūnų laiškai
  • Sezamo sėklos
  • Aliejus
  • Sausas marinatas
  • 3 arbatiniai šaukšteliai Druska
  • 4 arbatiniai šaukšteliai Rudasis cukrus
  • 1 arbatinis šaukštelis Juodieji pipirai (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis Baltieji pipirai (malti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Česnakų granulės
  • 1 arbatinis šaukštelis Paprikos prieskoniai
  • Naminis padažas
  • 2 valgomi šaukštai Sezamo aliejus
  • 4 valgomi šaukštai Česnakai
  • 1 arbatinis šaukštelis Imbieras (tarkuotas)
  • Džiovinti čili pipiriukai (pagal norimą aštrumą)
  • 0.5 stiklinės Cukrus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Teriyaki padažas
  • 1 valgomas šaukštas Kukurūzų krakmolas
  • 0.25 stiklinės Sojos padažas
  • 0.2 stiklinės Ryžių actas
  • 0.5 stiklinės Vištienos sultinys
Kaip gaminam?
  1. Marinuojam sparneliusMarinuojam sparnelius

    Sparnelius apšlakstom aliejumi. Inde sumaišom visus sauso marinato ingredientus ir įtrinam sparnelius. Paliekam marinuotis kol kursime kepsninę ir gaminsime naminį padažą.

  2. Gaminam padažą

    Užkuriam kepsninę ir kol anglys įsideginėja ant atviros liepsnos pirmiausiai pasigaminam padažą:
    Pasidarom 0.5 stiklinės vištienos sultinio. Sumaišom kukurūzų krakmolą su šaltu vandeniu. Imbierą sutarkuojam.
    Įkaitinam ketaus keptuvę ir ant sezamo aliejaus pamaišydami pora minučių paskrudinam česnakus, imbierą ir čili pipiriukus arba čili dribsnius. Supilam visus likusius padažo ingredientus. Išmaišom. Kai užvirs, uždengiam keptuvę dangčiu ir privėrus oro sklendes leidžiam pavirti dar kokia 10min. kol sutirštės. Atidedam šiltai į šoną.

  3. Kepam sparneliusKepam sparnelius

    Uždarom kepsninę ir paliekam kaisti iki reikiamos temperatūros.
    Kepsninei pasiekus 200C laipsnių temperatūrą, tiesioginėje kaitroje, ant įkaitusių grotelių pakepam sparnelius iš abiejų pusių po keletos minučių.
    Įdedam deflektorių ir toliau kepam sparnelius netiesioginėje kaitroje 160-180C temperatūroje apie 30-40 minučių.
    Išimam, suberiam į keptuvę su pasiruoštu padažu. Gerai išmaišom, kad sparneliai pasidengtų padažu.

  4. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/114694880732295

Raktažodžiai: vištiena,grill patiekalai,aštrus maistas,sparneliai,receptas