Print Options:

Porchetta ant Rotisserie su Chimichurri Padažu

Porcijos 4
Description

Kiaulienos šoninė paploninta, gausiai pagardinta prieskoniais, apšlakstyta trupučiu raudonojo vyno 👌
Standžiai susukta ir surišta, kad maunant ant iešmo nepabėgtų 😄
Dvi valandas sukosi šaloto svogūnų ir tamsaus, juodo alaus aromatuose, kol odelė tapo traški 😇
Su puikiai prie šoninės derančiu Chimichurri Padažu 🥰

Ką panaudojam?
  • Kiaulienos šoninė su oda
  • Druska
  • Pipirai
  • Rozmarino prieskoniai
  • Česnako prieskoniai
  • Pankolio sėklos
  • Raudonas vynas
  • Čili dribsniai
  • Alus (Tamsus)
  • Šaloto svogūnai
  • Chimichuri padažui panaudojam
  • Švž. kalendra (pundelis)
  • Švž. petražolės (pundelis)
  • 15 skiltelės Švž. bazilikas (lapeliai)
  • 3 skiltelės Česnakai
  • 0.5 stiklinės Alyvuogių aliejus
  • 3 valgomi šaukštai Raudono vyno actas
  • 1 arbatinis šaukštelis Čili prieskoniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Medus
  • 1 arbatinis šaukštelis Druska
  • 0.5 arbatiniai šaukšteliai Baltieji pipirai (malti)
  • 1 vienetas Laimas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Šaloto svogūnus supjaustom kubais.
    Šoninę guldom ant stalo oda į pačią. Nuo pradžios ir pabaigos nupjaustom mėsos juostas iki odos, kad būtų galima susukus galus surišti. Išpjautas juostas atidedam į šalį.

  2. Prieskoniuojam mėsąPrieskoniuojam mėsą

    Mėsą apibarstom druska, pipirais, rozmarino prieskoniais, česnako prieskoniais, pankolio sėklomis. Apšlakstom raudonu vynu. Apibarstom čili dribsniais. Įtrinam.

  3. Susukam Porchetta

    Viduryje sudedam išpjautas mėsos juostas. Odos kraštuose padarom įpjovas. Šoninę standžiai susukam. Per padarytas įpjovas surišam ir suveržiam, aprišam kulinarine virve.
    Odą subadome, kad tirpstantys riebalai galėtų išbėgti. Užmaunam ant Rotisserie iešmo.

  4. Sukam Porchetta ant RotisserieSukam Porchetta ant Rotisserie

    Kepsninę paruošiame kepimui su Rotisserie 175-180C temperatūroje. Po apačia dedam aliuminio folijos indą pripildytą pjaustytais šaloto svogūnais su tamsiu alumi į kurį lašės riebalai.
    Sukam Rotisserie apie 2 val. Tarpe į vonelę dapilam alaus arba vandens, kad svogūnai nepradėtų degti.

  5. Gaminam Chimichurri padažą

    Nuo kalendros, petražolių ir bazilikų nuskabom lapelius. Kotus išmetam.
    Lapelius ir česnakų skilteles smulkiai supjaustom arba truputį pablenderiuojam.
    Supilam alyvuogių aliejų, čili prieskonius, medų, druską, pipirus. Įtarkuojam 1 laimo odeles. Išspaudžiam 0.5 vnt. laimo sultis. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Supjaustom Porchetta griežinėliais. Pateikiam su naminiu Chimichurri padažu.

    Skanaus ! 😊 Odelė trakšt trakšt... 🤤

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: Porchetta,Porčeta,Italija,Kiauliena,Šoninė