Print Options:

Rytietiški Ryžių Makaronai su Vištų Širdelėmis ir Pievagrybiais

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 15 mins Gaminimo Laikas: 60 60 mins Bendras Laikas: 1 hr 15 mins
Porcijos 2
Description

Šis paprastas, bet labai skanus receptas patiks greito, gatvės maisto mėgėjams. Viskas apkepama ir gaminama Grand feu emaliuotame ketaus puode. Ryžių makaronai puikiai dera su apkeptomis širdutėmis ir pasigamintu padažu.

 

Ką panaudojam?
  • 400 gramai Vištų širdelės
  • 150 gramai Pievagrybiai (maži rudieji arba šitake grybai)
  • 150 gramai Ryžių makaronai
  • Sezamo aliejus
  • 0.5 vienetai Raudonos paprikos (puse)
  • 0.5 vienetai Cukinija (puse)
  • 1 vienetas Čili pipirai
  • Padažas
  • 120 mililitrai Sojos padažas
  • 3 skiltelės Česnakai
  • 7 valgomi šaukštai Klevų sirupas
  • 5 valgomi šaukštai Cukrus (rudasis)
  • 1.5 valgomas šaukštas Obuolių actas
  • Švž. malti j. pipirai
  • 3.5 valgomi šaukštai Kečupas
  • 30 mililitrai Vanduo
  • Kukurūzų krakmolas (arba bulvių krakmolas)
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam vištų širdeles, daržoves ir makaronus
    Vištų širdeles išvalom. Nupjaustom riebalus. Įpjaunam ir jei reikia išvalom vidų.
    Česnakus supjaustom smulkiai. Jei grybai didoki, tai perpjaunam per pusę arba į keturias dalis. Cukiniją ir papriką supjaustom šiaudeliais. Čili pipirus supjaustom griežinėliais.
    Pasiruošiam ryžių makaronus. Kaip parašyta instrukcijoje makaronus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam 3 min. pastovėti.
    Nupilam vandenį. Įpilam truputį sezamo aliejaus. Išmaišom.
  2. Pasigaminam padažą
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom ketaus keptuvę. Supilam sojų padažą. Suberiam česnakus. Supilam kelvų sirupą, obuolių actą. Pagardinam švž. maltais j. pipirais. Sudedam kečupą. Išmaišom. Palaukiam kol pradės burbuliuoti.
    Paragaujam ir nusprendžiam kiek pilti cukraus. Kadangi druskos niekur nedėsime, tai skonis turi būti koncentruotas, intensyvus ir gautis saldžiai sūrus. Pamaišydami padažą truputį dar pašildom.
    Šaltam vandenyje ištirpdom krakmolą. Po truputį, pastoviai maišydami, lėtai pilam į padažą ir stebime kaip tirštėja. Sutirštėjusį padažą atidedam į šalį.
  3. Apkepam širdeles
    Įstatom ketaus puodą ir įkaitinam truputį aliejaus.
    Suberiam širdeles ir pamaišydami kepam apie 15 min. kad gražiai apskrustų. Ištraukiam ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejus.
  4. Apkepam pievagrybius

    Į puodą suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam apie 7 minutes.

  5. Apkepam daržoves
    Į puodą suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam apie 7 minutes.
    Į puode kepančius grybus suberiam paprikas, cukinijas ir čili pipirus. Išmaišom ir 1-2 min. pamaišydami pakepam.
    Suberiam vištų širdeles. Pamaišydami kepam 2 minutes aukštesnėje kaitroje. Neperkepam! Daržovės turi likti traškios. Supilam 3-4 v.š. pasiruošto padažo (ne daugiau!). Išmaišom.
  6. Užbaigiam patiekalo gaminimą
    Suberiam makaronus. Užpilam dar 4-5 v.š. pasiruošto padažo. Padažas labai intensyvaus skonio, todėl nepadauginam! Gerai išmaišom ir paragaujam. Jei reikia dar įmaišom 1-3 v.š. padažo, kol skonis tenkins.
    Uždengiam ir 0.5-1 min. leidžiam sušilti.
  7. Pateikiam ir ragaujam!
    Pateikiam užbarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
     
    Skanaus! 🙂
...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/109071271294656

Grandfeu "Casserole" tipo emaliuoti ketaus puodai:  https://www.grandfeu.lt/

Raktažodžiai: makaronai,azijos virtuvė,vištiena,vištų širdelės,grandfeu,kinų makaronai,kinų maistas,street food,gatvės maistas,receptas