Šoninės – Bulvių Šašlykai

Porcijos: 4 Bendras Laikas: 1 hr 15 mins
👉 Kiaulienos šoninė 🥓 su oda iškepta 🔥 su šviežiom bulvytėm 🥔 ant iešmų aliuminio folijoje ir vėliau apskrudina tiesioginėje kaitroje. Aptepta ir pateikta su namine žaląja adžika 🟢 ir marinuotais raudonaisiais svogūnais 🟣 🤗
pinit View Gallery 5 photos

Šoninės – Bulvių Šašlykai

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 45 mins Bendras Laikas 1 hr 15 mins
Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Žaliai adžikai panaudojam:

Kaip gaminam?

  1. Sublenderiuojam adžikos ingredientus. Dalį adžikos atskiriam į indą. Įpilam dar aliejaus ir išmaišom, kad gautųsi skysta ir būtų galima tepti.
  2. Šoninę supjaustom gabaliukais. Bulves nuplaunam ir supjaustom griežinėliais. Mėsą su bulvėmis sudedam į indą. Pagardinam svanų druska, rūkytos paprikos prieskoniais, rozmarino prieskoniais ir pipirais. Apšlakstom aliejumi. Išmaišom.
  3. Sumaunam bulvių griežinėlius ir mėsos gabaliukus ant iešmų. Įvyniojam į kepimo popierių ir į aliuminio foliją. Standžiai apspaudžiam.
  4. Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Palaukiam kol anglys pilnai pasidengs pelenais.
  5. Dedam iešmus ir kepam apie 30min. karts nuo karto pavartydami. 

  6. Nuimam folija su popieriumi. Anglis kepsninėje gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos. Grąžinam iešmus į kepsninę ir vartydami kepam kol apskrus, bulvės pilnai iškeps ir taps minkštos.

  7. Prieš galą aptepam aliejumi praskiesta žaliąja adžika. Traukiam lauk.
  8. Pateikiam su marinuotais raudonaisiais svogūnais ir namine žaliąja adžika. Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *