Print Options:

Soti Sūrinė Sriuba su Kiaulienos Šonkauliukais

Time
Pasiruošimo Laikas: 20 mins Gaminimo Laikas: 99 mins Bendras Laikas: 1 hr 59 mins
Porcijos 6
Description

Labai soti, garuojanti ir šildanti, optimizmo suteikianti sūūūrinė sriubikė su šonkauliukais ir rūkyta dešra. 🥰
Rūkytą dešrą puikiai galima pakeisti rūkytais šonkauliais, bet šiandien nebuvo laiko išrūkyti šonkaulius, tai kad suteikti sriubai truputį rūkytumo panaudojome rūkytą dešrą. 👌

Ką panaudojam?
  • 1 kilogramas Kiaulienos šonkauliai (ir kita mėsa)
  • 200 gramai Š.r. kiaulienos dešra (arba rūkyti šonkauliai)
  • 4 vienetai Morkos
  • 4 vienetai Svogūnai
  • 3 vienetai Lauro lapelia
  • 5 vienetai Kvapnieji pipirai žirneliais
  • Vanduo
  • Aliejus
  • 1 valgomas šaukštas Chmeli-suneli prieskoniai
  • Bulvės
  • 500 gramai Lydyti sūreliai
  • 7 skiltelės Česnakai
  • Švž. krapai (pundelis)
  • Druska
  • Pipirai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Su popierinio rankšluoščio pagalba nuo šonkaulių nulupam plėves. Supjaustom po vieną šonkaulį. Mėsą supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.
    Morkas, česnakus ir svogūnus supjaustom smulkiai. Bulves supjaustom kubeliais. Rūkyta dešrą supjaustom kubeliais.
    Nuo krapų nupjaunam kotelius. Išmetam. Krapus supjaustom smulkiai.

  2. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, apkepam šonkaulius, mėsą iš visų pusių, kad apskrustų. Vidus gali likti neiškepęs. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  3. Apkepam svogūnus ir morkasApkepam svogūnus ir morkas

    Į keptuvę sudedam svogūnus ir morkas. Pamaišydami apkepam kol suminkštės ir pagels. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  4. Verdam sriubą

    Į kepsninę įstatom ketaus puodą. Sudedam apkeptą mėsą. Supilam šaltą vandenį. Sudedam kvapniuosius pipirus žirneliais, lauro lapelius, chmeli-suneli prieskoniai.
    Užverdam. Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam 40min. Jei reikia dapilam karšto vandens.

  5. Išverdam bulves ir užbaigiam sriubą

    Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam dar 20min.
    Sriubą pagardinam druska ir pipirais. Permaišom. Sūreliai jau turi būti pilnai ištirpę. Jei ne, tai maišydami padedam ištirpti ir pasiskirstyti sriuboje.
    Suberiam česnakus su krapais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Trukiam lauk.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: šonkauliai,kiauliena,sriuba,sriubos,sūris