Labai soti, garuojanti ir šildanti, optimizmo suteikianti sūūūrinė sriubikė su šonkauliukais ir rūkyta dešra. 🥰
Rūkytą dešrą puikiai galima pakeisti rūkytais šonkauliais, bet šiandien nebuvo laiko išrūkyti šonkaulius, tai kad suteikti sriubai truputį rūkytumo panaudojome rūkytą dešrą. 👌
Su popierinio rankšluoščio pagalba nuo šonkaulių nulupam plėves. Supjaustom po vieną šonkaulį. Mėsą supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.
Morkas, česnakus ir svogūnus supjaustom smulkiai. Bulves supjaustom kubeliais. Rūkyta dešrą supjaustom kubeliais.
Nuo krapų nupjaunam kotelius. Išmetam. Krapus supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
Įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, apkepam šonkaulius, mėsą iš visų pusių, kad apskrustų. Vidus gali likti neiškepęs. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į keptuvę sudedam svogūnus ir morkas. Pamaišydami apkepam kol suminkštės ir pagels. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į kepsninę įstatom ketaus puodą. Sudedam apkeptą mėsą. Supilam šaltą vandenį. Sudedam kvapniuosius pipirus žirneliais, lauro lapelius, chmeli-suneli prieskoniai.
Užverdam. Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam 40min. Jei reikia dapilam karšto vandens.
Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam dar 20min.
Sriubą pagardinam druska ir pipirais. Permaišom. Sūreliai jau turi būti pilnai ištirpę. Jei ne, tai maišydami padedam ištirpti ir pasiskirstyti sriuboje.
Suberiam česnakus su krapais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Trukiam lauk.
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/