Print Options:

Traški menkė saldžiarūgščiame padaže su laukiniais ryžiais

Traški menkė saldžiarūgščiame padaže su laukiniais ryžiais
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 30 mins Gaminimo Laikas: 45 45 mins Bendras Laikas: 1 hr 15 mins
Porcijos 6
Description

Kiniška menkė saldžiarūgščiame padaže su laukiniais ryžiais, pagamintais su kiaušiniu ir žirneliais.

Ką panaudojam?
    Ką panaudojam menkei?
  • 1.1 kilogramas Menkės file
  • 150 gramai Kukurūzų krakmolas
  • 6 vienetai Kiaušinių baltymai
  • 1 litras Aliejus
  • Ką panaudojam daržovėms ir padažui?
  • 1 vienetas Raudonasis svogūnas
  • 1 vienetas Raudona paprika
  • 1 vienetas Geltona paprika
  • 1 vienetas Žalia paprika
  • 4 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • 4 valgomi šaukštai Sojos padažas
  • 300 mililitrai Ananasų sultys
  • 2 valgomi šaukštai Ryžių actas
  • 4 vienetai Rudasis cukrus
  • 3 valgomi šaukštai Kukurūzų krakmolas
  • Vanduo
  • Aliejus
InstructionsKaip gaminam?
  1. Paruošiam žuvį ir daržoves
    Menkės file supjaustom vieno kąsnio gabaliukais. Nuo kiaušinių atskiriam baltymus. Paprikas ir svogūnus supjaustom trikampiais.
    Dideliam inde sumaišom kukurūzų krakmolą ir kiaušinių baltymus. Tirštumas turi gautis kaip skystos grietinės. Suberiam menkės gabaliukus ir išmaišom, kad kiekvienas gabaliukas būtų pilnai padengtas mišiniu.

     

  2. Gruzdinam žuvies gabaliukusGruzdinam žuvies gabaliukus
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grand feu ketaus puodą. Įpilam 1L aliejaus.
    Palaukiam kol įkais. Atsargiai, su BBQ žnyplių pagalba, nardinam žuvies gabaliukus į karštą aliejų. Po kiekvieno gabaliuko panardinimo palaukiam keletą sekundžių, kol iškils į paviršių, tada nardinam sekantį gabaliuką ir t.t. Taip dalimis gruzdinam po keletą gabaliukų ir saugom kad nesuliptų.
    Gruzdinam iki kol pagels. Neperkepam! Gabaliukus išimam į indą su patiestu popieriniu rankšluoščiu, kad sugertų aliejų.
    Baigus gruzdinti atidedam šiltai.
  3. Gaminam daržoves ir padažą
    Puodą išplaunam. Nusausinam. Grąžinam į kepsninę. Įkaitinam truputį aliejaus.
    Sudedam pomidorų pastą. Pamaišydami apkepam.
    Suberiam svogūnus, papriką. Išmaišom ir pamaišydami kepam 4-5 minutes. Neperkepam! Daržovės turi likti kietokos, traškios.
    Supilam ananaso sultis, sojų padažą, ryžių actą, cukrų. Išmaišom.
    Pasiruošiam tirštiklį: į indą su 200ml šalto vandens, intensyviai maišant, suberiam 2-3 v.š. krakmolo. Gerai išmaišom. Plona srovele, pastoviai maišydami supilam į puodą. Stebim kaip viskas tirštėja. Paragaujam. Jei per rūgštu, skonį subalansuojam įberdami dar cukraus.
  4. Viską sujungiamŽuvies gabaliukus sudedam į padažą su daržovėmis

    Į puodą suberiam žuvies gabaliukus. Išmaišom. Uždengus palaukiam kol sušils.

  5. Pateikiam ir ragaujam!Traški menkė saldžiarūgščiame padaže su laukiniais ryžiais
    Pateikiam apibarstydami sezamo sėklomis, su laukiniais ryžiais, pagamintais su kiaušiniu ir žirneliais.
     
    Skanaus! 🙂
...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje:  https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/111037637764686

Raktažodžiai: kiniškas maistas,žuvis,menkė,azijos patiekalai