Print Options:

Traškios – Aštrios Jautienos Juostelės Prie Alaus

Traškios - aštrios jautienos juostelės
Time
Pasiruošimo Laikas: 10 mins Gaminimo Laikas: 20 mins Bendras Laikas: 30 mins
Porcijos 3
Description

Šias Azijos stiliaus jautienos juosteles galima lengvai ir greitai pasigaminti kaip puikų, nestandartinį užkandį prie alaus arba, kaip pilnavertišką patiekalą pateikiamą su ryžiais ar pan.

Ką panaudojam?
  • 800 gramai Jautiena (minkštesnė dalis, nugarinė, išpjova ar pan.)
  • Švz. malti j. pipirai
  • 2 valgomi šaukštai Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 5 valgomi šaukštai Miltai
  • Aliejus
  • 0.3 vienetai Raudona paprika
  • 0.3 vienetai Geltona paprika
  • 0.3 vienetai Žalia paprika
  • 25 gramai Imbieras
  • 2 vienetai Čili pipirai (1-2vnt. pagal norimą aštrumą)
  • Svogūnų laiškai
  • 10 skiltelės Česnakai
  • 6 valgomi šaukštai Sojos padažas (nesūrus)
  • 6 valgomi šaukštai Kečupas
  • 2 valgomi šaukštai Obuolių actas
  • 3 valgomi šaukštai Sezamo aliejus
  • Rudasis cukrus
  • Sezamo sėklos (papuošimui)
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Jautieną supjaustom plonais šiaudeliais. Sudedam į didelį indą. Pagardinam švž. maltais j. pipirais. Suberiam rūkytos paprikos prieskonius, miltus. Išmaišom, kad visur tolygiai pasidengtų.
    Papriką ir imbierą supjaustom plonais šiaudeliais. Čili pipirą ir dalį svogūnų laiškų (kartu su baltąja dalimi) supjaustom ilgais griežinėliais. Likusią dalį svogūnų laiškų supjaustom smulkiai (papuošimui). Česnaką išspaudžiam.

  2. Gruzdinam jautieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam nemažai aliejaus (apie 600-700ml), kad mėsos gabaliukai pilnai pasinertų. Palaukiam kol gerai įkais.
    Dalimis, kad neatšaltų aliejus, po 40-60 sek. apkepam jautienos juosteles. Išimam ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejų. Atidedam šiltai.

  3. Apkepam daržoves

    Aliejų išpilam. Keptuvę išvalom. Grąžinam į kepsninę. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol gerai įkais. Suberiam papriką, čili pipirą, imbierą, pjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišom.
    Pastoviai maišydami 3 minutes kepam didelėje kaitroje. Sudedam česnakus. Maišydami dar pakepam 1-2 min. Daržovės turi likti traškios!

  4. Pagaminam padažąPagaminam padažą

    Supilam sojos padažą, kečupą. Įpilam obuolių acto ir sezamo aliejaus. Išmaišom. Patroškinam 1-2 minutes kol skystis truputį nugaruos.
    Paragaujam. Rūgštumą subalansuojam įberdami cukraus.

  5. Grąžinam jautienos juostelesGrąžinam jautienos juosteles

    Suberiam jautienos juosteles. Išmaišom.

  6. Pateikiam ir ragaujam!Traškios - aštrios jautienos juostelės

    Pateikiam apibarstydami sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais.

    Skanaus! 🙂

Raktažodžiai: jautiena,juostelės,užkandis,aštrus maistas