Print Options:

Traškus Troškintas Kiaulės Sprandas

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 135 mins Brandinimo Laikas: 15 mins Bendras Laikas: 2 hrs 45 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • Aliejus
  • 1.6 kilogramas Kiaulienos sprandinė
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Švž. malti pipirai
  • 1 stiklinė Česnakai
  • 2 vienetai Svogūnai
  • 280 gramai Pomidorai
  • 4 valgomi šaukštai Pomidorų pasta
  • 500 mililitrai Raudonas vynas
  • 3 valgomi šaukštai Sojų padažas (nesūrus)
  • 2 valgomi šaukštai Austrių padažas
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Penkių skonių prieskoniai (sumalti piri-piri, anyžinė žvaigždutė, pankolių sėklos, gvazdikėliai, cinamonas)
  • 2 valgomi šaukštai Vorčesterio padažas
  • 3 valgomi šaukštai Cukrus
  • 2 valgomi šaukštai Tamari padažas
  • Vanduo
  • 4 sticks Švž. rozmarinai
  • 6 sticks Švž. čiobreliai
  • 6 vienetai Kiaušiniai
  • 9 valgomi šaukštai Miltai
  • Pateikimui
  • Salotų lapai
  • Raudonieji svogūnai
  • Pomidorai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientus

    Svogūnus ir pomidorus supjaustom kubeliais.

  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom ketaus puodą. Įpilam ir įkaitinam aliejų. Apkepam mėsos gabalus iš visų pusių.

  3. TroškinamTroškinam

    Suberiam švž. maltus pipirus, česnakų skilteles, svogūnus, pomidorus. Sudedam pomidorų pastą, supilam vyną, sojų padažą, austrių padažą, vorčesterio padažą, Tamari padažą . Pagardinam penkių skonių prieskoniais. Suberiam cukrų.
    Užpilam vandens, kad beveik pilnai pasinertų. Užverdam.
    Įmetam rozmarino ir čiobrelio šakeles. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Neaukštoje temperatūroje viską troškinam 1.5-2 val. (priklausomai nuo mėsos gabalų dydžio).

  4. Paruošiam tešlą

    Į indą įmušam kiaušinius. Suberiam miltus. Išplakam, išmaišom iki vientisos masės. Tešla turi gautis skysta, bet ne per daug.

  5. Užbaigiam troškinti

    Puodą nuimam,. Ištraukiam mėsą. Padažą neišpilam ir jei reikia dar pakaitinam kad labiau sutirštėtų.

  6. Apkepam traškią plutelę

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Mėsą apliejam pasiruošta tešla. Sudedam ant grotelių ir kepam dar 15 minučių, kol tešla sukietės it taps traški.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Traukiam lauk. Leidžiam mėsai 10-15 minučių pailsėti. Supjaustom griežinėliais ir pateikiam salotų lapuose su raudonaisiais svogūnais ir pomidorais apšlakstydami nuo mėsos troškinimosi likusiu padažu.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: kiauliena,sprandinė,Grand feu